Jaroslav Kalina
28. září 2016 • 09:44

Boleslav si začíná sedat. Stále však zaostáváme, přiznává Jelínek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po krkolomném začátku, ve kterém mužstvo kouče Františka Výborného nepředvádělo zrovna solidní výkon, si začíná tým herně rozumět. Dvě výhry za sebou proti Vítkovicím a Plzni to ukázaly. Přesto vůči posledním výkonům jsou na sebe hráči i trenéři přísní. „Začínáme špatně. Dáváme soupeřům spoustu šancí. Musíme se toho vyvarovat,“ zhodnotil hru svého týmu Marian Jelínek, asistent trenéra Mladé Boleslavi.



Z posledních dvou zápasů ve Vítkovicích a doma proti Plzni si Bruslaři odnesli šest bodů. „Potom, co jsme předváděli, jsou zlaté,“ uznal zkušený útočník Petr Vampola. Obě vítězství se však nerodily jednoduše. Vždy se totiž dostal do vedení soupeř a parta okolo kapitána Jakuba Klepiše musela pokaždé dotahovat.

Trefně se k úvodům v zápasech Mladé Boleslavi vyjádřil asistent Marian Jelínek. „Pokaždé začínáme jako přátelé u táborových ohňů, u kterého chybí už jen zpívající Honza Nedvěd,“ řekl po těsné výhře 3:2 nad Plzní, která neprožívá zrovna povedené období.

Tým trenéra Michala Straky se od začátku nové sezony trápí. Po 7. kole Tipsport extraligy má na kontě pouze čtyři body a jejich počet nedokázal navýšit ani v úterý proti Bruslařům. Domácím se povedlo obrátit zápas. Něco podobného se Plzni stalo i v předchozím utkání s Olomoucí.

„Věděli jsme, s čím sem Plzeň přijede. Začátek nebyl zrovna nejlepší. Bylo tam dost chyb, ale chtěli jsme to víc. Nakonec jsme získali další tři body, což je skvělé. Nesmíme však usínat na vavřínech,“ tak hodnotil utkání Tomáš Hyka, střelec vítězného gólu.

Mladá Boleslav - Plzeň: Tomáš Hyka vstřelil gól na 3:1
Video se připravuje ...

„Tým se po bouřce z první přestávky lehce zvedl, ale stejně to byl strašně opracovaný, nehezký a nehokejový zápas. Soupeři jsme dali všelijaké šance na vyrovnání. Stáli při nás svatí. Z další výhry za tři body máme radost, ale zaostávali jsme za očekáváním,“ dokončil hodnocení Jelínek.

Úvod sezony však Bruslaři neměli bodově nejlepší. Předvedli sice velký obrat v Hradci Králové při prvním zápase, ale během následujících kol začala hra stagnovat. Tři porážky a jedna těsná výhra. Takové bylo představení Mladé Boleslavi. Hodně se na tom podílel i velký počet trestných minut. V 2. kole proti Olomouci jich bylo dokonce 101.

Úspěšná změna přišla ve Vítkovicích, kdy si Bruslaři poradili s mužstvem Jakuba Petra rozdílem 5:2. Přitom na toto utkání nebyli ani řádně rozcvičeni. Vzhledem k dopravním komplikacím nastoupili rovnou na rozbruslení a poté do zápasu. Po výhře nad Plzní se Boleslav v pátek pokusí vylepšit bodovou v Karlových Varech.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud