2. prosince 2016 • 21:35

Není Kaše jako Kaše. Ondřej skóroval v NHL, chomutovský David se zranil

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Robert Kaše včera dostal dvě zprávy. Jednu dobrou, druhou horší. Tou první byla premiérová branka jeho syna Ondřeje v NHL, kde háji barvy Anaheimu. Druhý potomek David v pátek nastoupil v Tipsport extralize za Piráty, ale utkání nedohrál. O vítězství svého týmu 5:4 po prodloužení nad hradeckým Mountfieldem se dozvěděl v nemocnici, kam odjel s podezřením na zlomeninu žeber.



Oba bratři Kašové jsou odchovanci chomutovského hokeje. Proto byl Ondřejův gólový úspěch promítnut i na kostce nad ledem během pátečního utkání. Stadion aplaudoval, bratr David uznale klepal hokejkou o mantinel.

Vzápětí ho mohl napodobit, ale v šesté minutě únik zakončil nepřesně. Jenže utkání nedohrál.

Ve 43. minutě zakopl o hradeckého brankáře Patrika Rybára a narazil do branky. Hned bylo jasné, že je zle. Led opustil za pomoci spoluhráče a lékaře. Panuje podezření na zlomeninu žeber.

Chomutov - Mountfield HK: Kaše se zranil o brankovou konstrukci
Video se připravuje ...

„Špatně upadl, má zranění v horní části těla a odjel na vyšetření. Uvidíme, s jakými výsledky přijede,“ popsal chomutovský asistent Jan Šťastný.

Zato Davidův bratr Ondřej v noci na pátek opravdu zazářil. Piráti jeho počínání bedlivě sledují. „Pro celý Chomutov, klubový management a hlavně majitele (Jaroslav Veverka starší) je to obrovská událost. Cílem pana Veverky vždycky bylo, aby hráči Pirátů působili v NHL a Ondra je prvním takovým. Co sledujeme, v zápasech Anaheimu dokazuje, že na NHL má a byla jen otázkou času, kdy se trefí. I kluci v šatně ho sledují a všichni mu to hrozně přejeme. Pro naše další talentované kluky může být motivací a vzorem,“ dodal Šťastný.

Ondřej bude v NHL bojovat dál, zatímco jeho bratr David, rovněž draftovaný klubem NHL (vybraný 129. celkově Philadelphií v roce 2015) si od hokeje nějaký čas odpočine.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud