2. prosince 2016 • 21:13

Skočili na optický klam. Fanoušci Chomutova protestovali chybně

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tyč Michala Vondrky vzbudila v Chomutově značné emoce. Jednak po ní následoval další závar, za druhé při opakovaném záznamu se diváci dožadovali gólu. Fanoušky však zmátl záběr z úhlu. „Byl to optický klam,“ prohodil na novinářské tribuně Vladimír Šindler, manažer sudích. Piráti nakonec ve 26. kole Tipsport extraligy hradecký Mountfield 5:4 po prodloužení.



Michal Vondrka ve 29. minutě pálil ze strany do odkryté klece. Zazvonila vzdálenější tyč a kotouč se vrátil zpátky do brankoviště. Tam ho nakonec, leč s problémy, zastavil před brankovou čáru hradecký obránce Alexandre Picard.

Následovala reklamní přestávka a tradiční narozeninové přání chomutovskému fanouškovi. Po jejím konci, když se hráči rovnali na buly, režie pustila na kostce nad ledem opakovaný záznam. „Gól!!!“ spustily tribuny.

Mylně.

Zmátl je záznam z horní kamery. V něm se puk sice opticky dostal za brankovou čáru, ale kamera nesnímá branku pod úhlem devadesáti stupňů.

Chomutov - Mountfield HK: Smolař Vondrka! Opět pálil jen do tyče, gól nepotvrdilo ani video
Video se připravuje ...

„Jasně, že to byl optický klam. Když se kotouč takhle odrazil od tyčky, tak čáru přejít nemohl. To jsme věděli, spíš se nám zdálo, jestli ten bek puk neschoval pod ruku. Nejsem si jistý, jak je to vysvětlené v pravidlech, jestli se takové situace posuzují vyloučením. Vím, že v posledních dvou minutách zápasu by z toho měl být nájezd,“ popsal Ivan Huml, který byl v daný moment na ledě.

Rozhodčí se však šli na video podívat až poté, co tribuny protestovaly, to pravidla nepovolují. Vladimír Šindler viděl problém v komunikaci mezi videoarbitrem, zapisovali mezi trestnými lavice a sudími na ledě. Na vině podle něho bylo světlo označující reklamní přestávku. Přes něj totiž zároveň dává znamení video rozhodčí. 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud