Adam Sušovský
21. prosince 2016 • 04:40

Gól, nebo křivda? Podívejte se, jak přišla Kometa o výhru v Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávali to na sobě znát, ale byli naštvaní a cítili křivdu. „Nechci a nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekl Kamil Pokorný, asistent trenéra Komety Brno. Za stavu 1:1 totiž jeho týmu rozhodčí neuznali nejspíš regulérní gól kvůli faulu Marcela Haščáka na gólmana Matěje Machovského. Jenže ten přišel až ve chvíli, kdy byl puk v brance. Podívejte se….



Gól! Kometa Brno se po šťastných odrazech Vojtěcha Němce radovala z vedení 2:1, deset minut před koncem zápasu v Plzni měla výhru na dosah. Jenže jen na chviličku. Hlavní rozhodčí po krátké poradě nakonec ku podivu hostů gól neuznali.

Důvod? Faul Marcela Haščáka na Matěje Machovského . Útočník Komety totiž domácího gólmana zatlačil do branky. Mělo to jeden háček: Stalo se tak až ve chvíli, kdy byl puk za brankovou čárou a Machovský neměl šanci nijak brance zabránit. Jinými slovy: Haščák měl jít na dvě minuty ven, ale zároveň měl gól platit.

Plzeň - Kometa Brno: Sporný moment! Rozhodčí neuznali Kometě gól
Video se připravuje ...

„Nechci a nemůžu se k tomu vyjadřovat,“ řekl trenér Brna Kamil Pokorný na tiskové konferenci. Jeho protějšek Jiří Hanzlík reagoval: „Já se k tomu vyjádřím. Viděl jsem to na kostce a kontakt tam byl,“ řekl.

A podobně přesvědčený o tom, že gól neměl platit byl i sám gólman Matěj Machovský. „Viděl jsem, že gól nejprve uznali, to mě překvapilo. Najel do mě a nemohl jsem zakročit. Rozhodčí správně rozhodli,“ byl přesvědčený, i když na videu vypadala situace trošku jinak.

Plzeň nakonec zápas vyhrála v prodloužení 2:1. Podle disciplinární komise byl gól neuznán špatně. Sudí Roman Svoboda za trest přišel o čtyři extraligové zápasy, na které byl již delegován.

Karel Vejmelka loví puk ze své sítě
Karel Vejmelka loví puk ze své sítě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud