30. ledna 2017 • 18:54

Třinec schytal debakl, teď bere Netíka. Útok Sparty posílí navrátilec Hlaváč

Autor: ČTK,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zítra se v hokejové Tipsport extralize uzavře přestupové okno a jeden z prvních last minutě přesunů se uskutečnil mezi Spartou a Třincem. Pražané den po debaklu 12:3 poslali k Ocelářům útočníka Tomáše Netíka, který bude v Třinci hostovat do konce sezony. Ke Spartě se naopak připojí Jan Hlaváč, který za ni hrál naposledy na jaře. Pražský klub to dnes potvrdil na svém webu.



Čtyřiatřicetiletému Netíkovi se v této sezoně dařilo skvěle v Lize mistrů, kde dal šest gólů v šesti utkáních, na extraligové scéně už to tak přesvědčivé nebylo. I kvůli několika zraněním odehrál jen 20 zápasů, v nichž zaznamenal sedm bodů za tři trefy a čtyři přihrávky.

Netík se vrátil po zahraničním angažmá do Sparty před minulou sezonou, podepsal dvouletou smlouvu a patřil k finančně nejlépe ohodnoceným hráčům, jenže se mu nepodařilo vydobýt si místo v prvních dvou elitních formacích. "V závěru přestupního termínu, který končí v úterý v půlnoci, řešíme více důležitých záležitostí a jednou z nich bylo i Tomášovo uvolnění," uvedl na klubovém webu kouč Sparty a zároveň sportovní manažer Jiří Kalous.

Připustil, že Sparta v rámci finančních možností klubu uvažuje o posílení. "Dlouhodobě monitorujeme hráčský trh a ušetřené finanční prostředky z Tomášovy smlouvy do konce tohoto ročníku můžeme využít na případné posílení. Vedeme konkrétní jednání," uvedl Kalous.

"Tomáš je střelec s výborným zakončením a čichem na góly," vysvětluje krok třineckého vedení Jan Peterek, sportovní ředitel Ocelářů. "V Champions Hockey League letos vstřelil v 6 zápasech 6 branek. S jeho osobou přichází do týmu nová krev. Věříme, že přinese do našeho týmu oživení a pozitivní impuls."

Změnu vítá i samotný hráč. "Měl jsem několik zranění a to ovlivnilo moji pozici na Spartě," říká Netík. Nedělní zápas Sparty s Třincem (12:3) sledoval z ochozů, byť už je zdravotně v pořádku. "Třinec je TOP klub, kde je šance bojovat o titul," těší se na nové angažmá.

Čtyřicetiletý Hlaváč, který trvale žije v zámoří a hraje na amatérské úrovni s hasičským týmem, se k týmu Pražanů připojil podobným způsobem již loni. V závěru základní části sezony nabral zápasové tempo díky působení v prvoligových Benátkách nad Jizerou, kde dal čtyři góly za tři utkání, ale i v prvním týmu Sparty.

S tou pak postoupil až do finále, v němž Pražané nestačili na Liberec. Hlaváč nasbíral v základní části sedm bodů (3+4) v pěti zápasech, dalších šest (2+4) přidal ve 14 bitvách vyřazovací části.

"Honza se připojí k týmu v dohledné době. Samozřejmě bude potřeba, aby se dostal do tréninkového a zápasového rytmu, ale počítáme s tím, že by stejně jako v minulé sezoně měl být zkušeným hráčem, který rozšíří náš tým v klíčové fázi sezony," nastínil Kalous.

Sparta - Třinec: Kudrna po spolupráci s Gernátem upravil skóre na 12:3
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Řepík bekhendovým blafákem zakončil do třinecké brány, 8:3
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Hlinka zkompletoval hattrick a přidal desátý gól domácích, 10:3
Video se připravuje ...


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud