6. března 2017 • 04:30

Holík do KHL, Říčka do Sparty. Zlín přijde o své opory, trenéři zůstanou

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kudy dál, Zlíne? Hokejový klub z Baťova města, v němž po sezoně končí jako generální partner společnost PSG, by mohla podle informací iSport.cz sponzorovat firma Baťa! „Jednání s potencionálními partnery probíhají, konkrétně se k tomu nyní nemůžeme vyjadřovat. Ale jsem mírně optimistický,“ uvedl jednatel klubu Karel Adamík.



Zlín ovšem zasáhnou i další změny. Na střídačce extraligového týmu budou i na startu příštího ročníku Robert Svoboda s Martinem Hamrlíkem, ale téměř jisté jsou odchody reprezentantů Roberta Říčky (Sparta) a Petra Holíka (KHL). „Říčka nám řekl, že odchází,“ uvedl Adamík.

O prvního centra Holíka je interes v cizině, agent mu shání angažmá v KHL. Výstupní klauzule v jeho smlouvě mu transfer umožní. „Pokud odejde, bude to oslabení. Ale dokázali jsme se vyrovnat s odchody Čajánka , Lešky a věřím, že to zvládneme zase,“ uvedl jednatel a generální manažer v jedné osobě.

Nejisté je setrvání obránce Oldricha Kotvana, další opory. Tomu, stejně jako Říčkovi, končí kontrakt. „Když bude mít zájem, jsme připravení jednat,“ vzkázal Adamík. Otevřené je nadále další působení brankáře Libora Kašíka a kanonýra Robertse Bukartse. Gólman spíš zůstane. „Máme takové zprávy od jeho agenta,“ informoval Adamík. Lotyšský útočník bude čekat na nabídky, v KHL má jeho práva Dinamo Riga.

Zlín dál počítá s veterány Ondřejem Veselým, Jiřím Marušákem a Tomášem Žižkou. „Má to rychlejší vývoj než před rokem. Před pár dny jsem se dozvěděl, že bychom mohli jednat o nové smlouvě,“ potvrdil Marušák (41), jenž je prý zatím rozpolcený. Rozhodne se později. „Řekl, že si to musí rozmyslet,“ uvedl Adamík. Debata o budoucnosti Miroslava Blaťáka ho teprve čeká. Mistr světa však má kontrakt ještě na další sezonu.

Posily? Podle zdrojů iSport.cz chce klub získat zpátky Bedřicha Köhlera z Mountfield HK. Trenéři by z něj rádi udělali lídra mužstva.

Chomutov - Zlín: Parádní souhra! Pěknou akci zakončil Říčka, 2:1
Video se připravuje ...

Zlín - Chomutov: Holík dorazil odražený puk a vrátil domácím vedení - 3:2
Video se připravuje ...


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud