29. března 2017 • 19:52

VIDEO: Hradec - Kometa 0:2. Rozhodl Nečas, do prázdné pečetil Kvapil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do semifinále Generali play off Tipsport extraligy vstoupili lépe hokejisté brněnské Komety, kteří v prvním duelu vyhráli na ledě Mountfieldu HK 2:0. O triumfu hostů rozhodl ve 43. minutě Martin Nečas, v závěru pak do prázdné branky pečetil výhru Marek Kvapil.



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
0:2
ONLINE
29. března
17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí:

Hosté: 42:52. Nečas, 59:56. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: Rybár (Kacetl) – Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený (A), Čáp – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, Džerinš, Picard – Köhler, T. Knotek, Šimánek (A) – Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič (A) – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, Čermák (C), Dočekal – Brabenec.

Rozhodčí

Hodek, Kubičík – Lederer, Gebauer

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

6719 diváků

Gólman Marek Čiliak udržel poprvé v letošním play off čisté konto. Druhý duel se hraje opět na východě Čech ve čtvrtek od 17:20.

Hned v první minutě ohrozil Čiliaka domácí Džerinš a na druhé straně zahrozil Haščák, ale pak při opatrné hře obou týmů šance dlouho chyběly. Až v osmé minutě měli velkou příležitost hosté. V přečíslení dvou na jednoho po Haščákově přihrávce ztroskotal na Rybárově pravém betonu Vojtěch Němec. Vzápětí se hradecký gólman vyznamenal i při Nečasově střele.

Mountfield se ubránil při Džerinšově vyloučení, při kterém kryl Rybár pokus Hynka Zohorny. Čiliak si poradil se střelami Bednáře a Dragouna. V 18. minutě fauloval u mantinelu Vojtěch Němec Džerinše a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Pro lotyšského útočníka duel s podezřením na otřes mozku také skončil.

Fanoušci Komety o cenách lístků: Prasárna, mluví to o inteligenci vedení - čtěte ZDE »

Mountfield HK - Kometa Brno: Tvrdý zákrok! Vojtěch Němec dostal trest do konce utkání
Video se připravuje ...

Kometa ale dlouhé oslabení přečkala, ještě před pauzou měl šanci Knotek a po ní Dej a znovu Knotek. Brňané mohli ve čtyřech také udeřit, když po přečíslení Erat uvolnil Hrušku, ale Rybár zasáhl. Už při plném počtu hráčů na ledě byli blízko vedení domácí, ale Jarůšek trefil po Picardově přihrávce tyč a stejně tak vzápětí tečí Dietzovy střely Šimánek. Čiliak si poradil i s Dietzovou střelou.

V polovině utkání se dostala do náporu Kometa, ale Hruškova teč skončila nad Rybárovou brankou. Neuspěl ani pokusem z mezikruží Krejčík. Gólman Komety zlikvidoval Newtonovu nebezpečnou střelu. Bezbrankový stav se neměnil ani po šancích Dočekala, Kvapila a Vincoura.

Kometa se dočkala ve 43. minutě. Mallet dojel ještě před brankovou čarou dlouhý pas a šikovně posunul puk za sebe Nečasovi, který se trefil přesně k pravé tyči. Jeho zásah puku bruslí si sudí ještě ověřili u videorozhodčího, který platnost branky potvrdil.

Mountfield HK - Kometa Brno: Nečas po bleskové akci otevírá skóre, 1:0. Nohou to nebylo
Video se připravuje ...

Za pět minut po dalším přečíslení hostů po Eratově přihrávce ukryl Rybár Haščákův blafák mezi betony.

Brňané nadále hrozili, ale Rybár jejich pokusy pochytal. V 55. minutě se málem dostal za obranu Komety Dej, ale byl vytěsněn z dobré pozici a bekhendem minul. Hosté se ubránili při Nečasově trestu při závěrečné power play ještě skóroval Kvapil. Kometa po čtvrtfinálové výhře nad Spartou 4:0 na zápasy zůstává v play off stále neporažena.

Zklamaný Jarůšek po prohře Hradce: Čiliaka jsme málo prověřili
Video se připravuje ...

Hráli jsme výborně, klobouček před Markem Čiliakem, raduje se Nečas
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Je rozhodnuto! Marek Kvapil vypíchl puk Bednářovi a trefil prázdnou branku, 0:2
Video se připravuje ...

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 43. Nečas (Mallet, H. Zohorna), 60. M. Kvapil. Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 1:1, navíc V. Němec (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6719. Stav série: 0:1.
Hradec Králové: Rybár - Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Čáp - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Džerinš, Picard - Köhler, T. Knotek, Šimánek - Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Brabenec. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Fanoušci Komety o cenách lístků: Prasárna, mluví to o inteligenci vedení Hradce
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Velká šance hostů! Rybár podržel svůj tým
Video se připravuje ...

Startuje semifinále play off! Taková je atmosféra v Hradci
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Emoce rostou, Čermák po strkanici skončil na ledě
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Domácí fanoušci si připravili pěkné choreo
Video se připravuje ...

Strkanice v prvním semifinále play off mezi Hradcem a Kometou
Strkanice v prvním semifinále play off mezi Hradcem a Kometou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud