18. dubna 2017 • 19:50

Kometa - Liberec 3:0. Brno je v trháku, k titulu chybí jedna výhra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Brna vyhráli ve třetím finále extraligy nad mistrovským Libercem 3:0, v sérii vedou stejným poměrem na zápasy a jediný úspěch je dělí od historicky dvanáctého titulu. Útok na první zlato po 51 letech mohou dovršit už ve středu, kdy se hraje na jejich ledě od 17:20 čtvrté finálové utkání.



Kometa dnes rozhodla díky trefám obránce Jozefa Kováčika a útočníka Marka Kvapila v rozmezí 32 vteřin ve 13. minutě. V 59. minutě ještě pojistil vítězství při power play do prázdné branky Martin Zaťovič. Brankář Marek Čiliak vychytal počtvrté v letošním play off čisté konto.

Do sestavy Komety se vrátil po dvouzápasové pauze po zranění z šestého semifinálového utkání s Hradcem Králové obránce Ondřej Němec. Naopak v útoku chyběl jeho jmenovec Vojtěch Němec, pro kterého se zraněným ramenem skončila sezona. V sestavě ho nahradil osmnáctiletý Havránek. Liberec nastoupil oproti minulému utkání bez beka Ševce a forvarda Bulíře.

Hosté se v úvodu ubránili při vyloučení kapitána Radivojeviče, Čiliak musel řešit první nebezpečnou ránu v páté minutě, kdy jej při signalizovaném vyloučení prověřil Plutnar. Při Eratově trestu Kometa odolala a pak v další přesilovce při Gulašiho pobytu na trestné lavici byli Bílí Tygři už nebezpečnější, Čiliak kryl střely Jánošíka a Radivojeviče.

Rozhodčí mi řekl, že se nějak rozhodnout musí, řekl Pešán o sporném gólu

Video se připravuje ...

Ve 13. minutě se radovala Kometa. Krejčík nabil na pravý kruh Kováčikovi, jehož ránu sice stihl Lašák chytit do lapačky, ale sudí si u videa ověřili, že to bylo až za brankovou čárou. Na další změnu skóre se čekalo o poznání kratští dobru než na verdikt u první trefy. Za 32 vteřin vyřešil Kvapil rychlý protiútok střelou přes obránce Plutnara pod vyrážečku libereckého gólmana.

Po další nebezpečné situaci Komety nepřekvapil Lašáka zakončením zpoza brankové čáry Hynek Zohorna. Na druhé straně pomohl Čialiakovi po Radivojevičově pokusu rovněž z minusového úhlu i Kováčik. V 19. minutě mohl skórovat do odkryté branky Radivojevič, ale Malec mu zakončení zblokoval.

V druhé třetině už byl Liberec nebezpečnější, ale zkorigovat stav se snažil marně. Ve 23. minutě se snažil zasunout u levé tyčky puk za Čiliaka Valský. Za tři minuty mohl zvýšit Čermák, který se při náporu Komety dostal před Lašáka, ale s bekhendovým zakončením neuspěl.

Bylo to na hraně. Doufal jsem, že jsem to stihl, řekl o sporném gólu Lašák
Video se připravuje ...

Pak pokračoval ve snaze zvrátit nepříznivý vývoj série úřadující mistr. Překonat Čiliaka se nepodařilo Svačinovi, Ordošovi, Kolmannovi ani Radivojevičovi. Na druhé straně nedotáhli přečíslení dvou na jednoho Erat s Kvapilem.

V úvodu závěrečného dějství musel Lašák krýt nebezpečný pokus Kvapila, pak zase hrozil Liberec, ale sebrat Čiliakovi čisté konto se nepodařilo Krenželokovi ani Stránskému. Největší šanci měl domácí kapitán Čermák, který po Haščákově akci minul. Před Čiliakem neuspěl ani Bližňák po Svačinově přihrávce a následně Ordoš. Lašák zase kryl Zaťovičův pokus.

Liberec sáhl 186 sekund před koncem k power play, vykřesat naději se pokoušel střelou z levého kruhu Svačina, ale Kometa 103 vteřin před koncem díky Zaťovičovi přidala pojistku.

Kometa Brno - Liberec: Je hotovo! Martin Zaťovič trefil prázdnou bránu, 3:0
Video se připravuje ...

V Brně žijí hokejem! Takhle se fandí na Zelném trhu
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: A hned další gól! Trefil se Marek Kvapil, 2:0
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Domácí vedou, gól musel uznat videorozhodčí, 1:0
Video se připravuje ...

Není to jednoduché. Liberec není soupeř jako… Radši se nechci opakovat, smál se Kováčik
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:0
ONLINE
18. dubna
17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 12:19. Kováčik, 12:51. M. Kvapil, 58:17. Zaťovič

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – J. Krejčík, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, Trška, Zábranský – M. Kvapil, Hruška, M. Erat – T. Havránek, H. Zohorna, Mallet – Zaťovič, Čermák, Haščák – R. Zohorna, Dočekal, Vondráček.

Hosté: Lašák (Will) – Jánošík, R. Šimek, Derner, Plutnar, Kolmann, Mojžíš, Pyrochta – Radivojevič, P. Jelínek, Lakatoš – Svačina, L. Krenželok, Valský – Ordoš, Bližňák, Bartovič – A. Dlouhý, Vantuch, J. Stránský.

Rozhodčí

Pešina, Šír – Gebauer, Lederer

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud