Miroslav Horák
22. dubna 2017 • 04:40

Sedm hráčů na ledě, vymlácené plexi, lidi pryč z haly. A Motor v první lize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do prapodivného konce dovedl budějovický Motor svoje tažení v baráži o hokejovou extraligu. Poslední domácí vystoupení proti Pardubicím (1:3) přineslo Jihočechům definitivu setrvání v druhé nejvyšší soutěži. Ale ten konec... Na něj se v Českých Budějovicích asi hned tak nezapomene.



Přemíra snahy? Chyba trenérů či některého z hráčů? Komunikační šum na střídačce Motoru? Ať tak či onak, v čase 58:20 došlo k nevšednímu momentu. Při budějovické hře bez brankáře za stavu 1:2 se v jednu chvíli ocitl na ledě sedmý domácí hráč, což čárovým arbitrům nemohlo uniknout. Sedm na pět? Ne, to fakt nejde…

A to nebylo vše. Když se sudí dohadovali s trenéry budějovické střídačky, kdo půjde pykat, prasklo plexisklo za domácí brankou. Od puku? Od nárazu hráče? Nikoli. Podle všeho jeden z fanoušků neudržel nervy a neznámým předmětem se postaral o vydatné prodloužení zápasu.

České Budějovice - Pardubice: Rozbité plexisklo za bránou domácích! Hra nemohla pokračovat a hráči zamířili do kabiny
Video se připravuje ...

Jak se ukázalo vzápětí, frustrace vzkypěla i ve stovkách dalších majitelů vstupenek, kteří se sebrali, nečekali na dohrávku posledního domácího vystoupení v sezoně a zmizeli mimo arénu. Domů, do hospod.

„Dva tisíce lidí pryč,“ odhadoval jeden z místních. Po technické patnáctiminutové přestávce se pokračovalo. Zbývalo 80 vteřin do konce zápasu, hosté vyvezli puk a střelou do opuštění klece rozhodli. V neděli stačí Dynamu k záchraně získat o bod méně než Karlovy Vary. Pardubice hostí Jihlavu a Energie Jihočechy.

„Prvních dvacet minut jsme měli velice špatných. Potom jsme zpřeházeli sestavu, došlo k oživení, ale dotahovat zápas ze stavu 0:2 je hrozně těžké. Po Vlčkově gólu jsme se ještě vzedmuli, Tomáš Nouza měl obrovskou šanci na vyrovnání i v závěru tam byly velice slibné situace, ale stejně jako celou sezonu to hrajeme na málo gólů. Bez té produktivity nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek,“ mrzelo kouče domácích Antonína Stavjaňu, který pak vysvětloval i osudné pochybení při střídání. „Jeden z našich hráčů už stál u střídačky, že půjde ze hry, neviděli jsme, že mezitím za něj naskočil jiný hráč, já přitom na led poslal Dostálka. Někdo byl rychlejší a už byl dál od střídačky, ani jsme ho neviděli.“

České Budějovice - Pardubice: To se jen tak nevidí! Domácí hráli v sedmi
Video se připravuje ...

Neobvyklý večer prožil i hráč vítězů Petr Hubáček. Jeho o šest let mladší bratr Radek v souběžně hraném zápase v Jihlavě slavil postup do extraligy. „Chci bráchovi pogratulovat, pro něj je to vrchol kariéry,“ byl rád slavnější ze sourozeneckého dua za rodinný úspěch. „Je to poctivej kluk, dává hokeji všechno. Je mu 32 let a za to svoje velké úsilí si extraligu zasloužil. Jsem moc rád, že se mu to povedlo,“ hřálo Petra Hubáčka, doufajícího, že v neděli bude prožívat podobně příjemné pocity…

České Budějovice - Pardubice: Nahodil stvrdil výhru hostů gólem do prázdné brány, 1:3
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
1:3
ONLINE
21. dubna
17:30
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 55:56. Vlček

Hosté: 16:42. Tomášek, 43:17. Špirko, 59:20. Nahodil

Sestavy

Domácí: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Šulek, Babka, Dostálek – J. Bárta.

Hosté: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava (A), Zajíc – P. Sýkora (C), Nahodil, Rolinek (C) – J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček – M. Bárta, Tomášek, Beran – Starý, T. Kaut, Panna.

Rozhodčí

Hodek, Šír – Bláha, Špůr

Stadion

Budvar aréna (kapacita: 6 421)

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud