21. dubna 2017 • 20:02

Jihlava i přes prohru slaví postup do extraligy! Blízko k ní mají i Pardubice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baráž o hokejovou Tipsport extraligu zná prvního úspěšného účastníka. Jihlava si totiž v domácím utkání s Karlovými Vary připsala potřebný bod, přestože prohrála 2:3 v prodloužení a po více než 12 letech se může těšit na extraligové souboje. Nejvyšší soutěž tak najisto opustí jeden z dosavadních účastníků. Blíž k záchraně jsou Pardubice, kterým po výhře 3:1 na jihu Čech stačí bod. Motor je naopak bez šancí.



Jihlava si po 12 letech zahraje extraligu!

Dukla v utkání dvakrát prohrávala, ale dočkala se kýženého bodu. Na trefu Matěje Zadražila z konce první třetiny odpověděl po 43 vteřinách druhého dějství kapitán Tomáš Čachotský. Západočechům vrátil v 27. minutě vedení Dávid Gríger a v čase 38:32 vyrovnal v přesilové hře obránce Jiří Říha. Zápas rozuzlil po 43 vteřinách prodloužení Gríger.

Utkání na Horáckém zimním stadionu začalo opatrně. První střelu na branku vyslali až ve třetí minutě Karlovarští díky Duškovi. O tři minuty později už měli hosté větší šanci. Bekhendový pokus Vojtěcha Tomečka Svoboda vyrazil před sebe, ale obránci odklidili puk do bezpečí.

Ve 14. minutě mohli otevřít skóre domácí po Kajínkově střele, kterou Honzík vyrazil k Semanovi, ale jihlavskému útočníkovi se puk zamotal mezi nohy, takže gólman západočeského týmu byl bez práce. Za čtyři minuty se radovali hosté. Harant vyslal do sóla přihrávkou mezi beky Zadražila, který kličkou do bekhendu překonal Svobodu.

Fanoušky Dukly ve vyprodaném hledišti rozjásal po necelé minutě druhého dějství Čachotský, jehož zpoza branky uvolnil bekhendem naslepo Zeman a jihlavský kapitán zblízka nasměroval puk za Honzíka. Další možnost domácích měl Jiránek, na druhé straně zahrozil Harant.

Jihlava - Karlovy Vary: Euforie v Jihlavě! Domácí slaví postup do extraligy
Video se připravuje ...

V 27. minutě udeřila Energie, když se před Svobodou prosadil z dorážky bekhendem Gríger. Jihlava se pak ubránila při Kajínkově trestu a v 39. minutě při vyloučení karlovarského kapitána Skuhravého znovu vyrovnala. Říha se ránou od modré čáry trefil přesně k pravé tyči mimo Honzíkův dosah.

Karlovy Vary se s hrozbou sestupu v případě nulového bodového zisku tlačily ve třetí třetině do útoku, ale Jihlava odolávala. Ve velké šanci nepřekonal Svobodu bekhendem Rachůnek. V 55. minutě měl první jihlavskou šanci třetího dějství Seman, který ale zblízka proti Honzíkovi rovněž neuspěl. Svoboda zase zlikvidoval Beránkův únik.

V dramatickém závěru při nebezpečných pokusech na obou stranách mohl v 59. minutě rozhodnout ve prospěch Dukly Anděl, ale před odkrytou brankou se mu nepodařilo zakončit. Hosté sáhli 53 vteřin před koncem k power play, aby zvýšili naději na záchranu.

Gól nepadl a Jihlava po vypršení 60 minut rozjela první spontánní oslavy na ledě. V nastavení rychle rozhodl zápas Gríger, Dukla však i po porážce pokračovala v postupových radovánkách.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
2:3
ONLINE
21. dubna
17:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 20:43. Čachotský, 38:32. J. Říha

Hosté: 17:46. M. Zadražil, 26:50. Gríger, 60:43. Gríger

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Dobrovolný – Jiránek, J. Skořepa, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), R. Hubáček, Diviš – Čermák, Březina, Jícha.

Hosté: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák, Weinhold – V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Vachovec (A) – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, M. Zadražil, Dušek.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6500 diváků

Pardubicím stačí udržet Vary pod sebou

Dynamo má na druhém postupovém místě tabulky před posledním kolem bod náskoku před Karlovými Vary a k udržení v extralize musí v neděli jakkoli porazit Jihlavu.

České Budějovice se v celé baráži na domácím ledě spíš trápily. Potvrdil to i duel s Pardubicemi. Jihočeši získali z šesti domácích duelů jen tři body a ani jednou nedokázali zvítězit v normální hrací době.

S pocitem, že právě výhra za tři body jim ponechá naději na extraligu, vstupovali i do duelu s Pardubicemi. Jenže lépe zápas začali hosté, když českobudějovickou defenzivu rozebrali Bárta s Davidem Tomáškem, který vstřelil první gól zápasu.

České Budějovice - Pardubice: Domácí kotel rozbil plexisklo za bránou, hra nemohla pokračovat a hráči zamířili do kabiny
Video se připravuje ...

Přestože opticky nebyl mezi soupeři tak velký rozdíl, Pardubice působily jistějším a sebevědomějším dojmem. Jejich příležitosti likvidoval brankář Motoru Kváča a Trončinského pokus při přesilové hře ve druhé třetině zastavila tyč. Domácí se dostali do nadějné příležitosti až ve 33. minutě, ale Filip Vlček nedokázal nájezd proměnit.

O zápase definitivně Pardubice rozhodly ve třetí části. V jejím úvodu dostal českobudějovický obránce Suchánek čtyřminutový trest za hru vysokou holí a v přesilové hře přidal druhý gól hostů Špirko.

Domácí sice měli v závěru tlak, ale šance dlouho nedokázali proměnit. V té největší selhal Miloslav Čermák, jenž byl sám před pardubickým gólmanem, ale přestřelil. Až v závěru snížil tečovanou střelou Vlček, ale víc už Jihočeši nestihli. Navíc při hře bez brankáře inkasovali potřetí.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
1:3
ONLINE
21. dubna
17:30
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 55:56. Vlček

Hosté: 16:42. Tomášek, 43:17. Špirko, 59:20. Nahodil

Sestavy

Domácí: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Šulek, Babka, Dostálek – J. Bárta.

Hosté: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava (A), Zajíc – P. Sýkora (C), Nahodil, Rolinek (C) – J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček – M. Bárta, Tomášek, Beran – Starý, T. Kaut, Panna.

Rozhodčí

Hodek, Šír – Bláha, Špůr

Stadion

Budvar aréna (kapacita: 6 421)

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud