25. září 2017 • 04:57

Puk v obličeji! Záchranáři ve Vítkovicích ošetřovali dívku i gólmana

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke dvěma krvavým zraněním museli bleskově vybíhat záchranáři v utkání 7. kola Tipsport extraligy mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví (3:2 po nájezdech). Ve druhé třetině ošetřovali jednu z divaček, v závěru museli zastavovat crčící krev v obličeji i u náhradního boleslavského brankáře Jana Růžičky. Oba dostali pukem. Oba jsou naštěstí po nepříjemném zážitku v pořádku.



„Že pukem dostane divák, který na to není trénovaný, tomu rozumím, ale gólman by to měl chytat,“ komentoval s nadsázkou rány pukem boleslavský asistent trenéra Viktor Ujčík. „I když, Růža to vlastně chytil, jenom neměl helmu... Neuhnul.“

První krvavé zranění v obličeji přišlo ve 33. minutě. Ostravané hráli oslabení a obránce Ivan Baranka v nouzi vyhodil puk přes hrazení. Dostal za to dvě minuty, Boleslavští měli 68 vteřin výhodu proti třem. Větší drama se ovšem v tu chvíli odehrávalo v ochozech.

Barankovo vyhození totiž trefilo jednu z divaček. Přes šířku hřiště se k ní okamžitě přesunovala trojice záchranářů. Po chvíli ji odváděli na ošetřovnu, ránu bylo třeba zašít. Divákům se hrubě nelíbilo, že sudí Roman Mrkva a Zbyněk Kubičík nechali ve hře pokračovat ještě v momentu, kdy záchranáři v ochozech zraněnou dívku ošetřovali. Naštěstí byla v pořádku, ránu bylo třeba jen zašít.

Vítkovice - Mladá Boleslav: Divačka zkolabovala v hledišti! Zasáhnout museli záchranáři
Video se připravuje ...

V poslední třetině do obličeje pukem dostal i náhradní gólman Jan Růžička. „Jak to, že nedáváš pozor na hokej?“ dobíral si jej při odchodu do kabin hráčský agent Vladimír Vůjtek. Růžička měl nad okem širokou náplast, pod ní několik stehů. Pukem dostal v 51. minutě.

„Dostal pukem, ten se odrazil zpět do hry a sudí si toho nevšimli, takže jsme reklamovali, že hra měla být přerušená,“ vysvětloval Ujčík. Také Růžička musel na ošetřovnu, ovšem na konec duelu se na střídačku vrátil. Jen musel překousnout bolest a narážky spoluhráčů i okolí.

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43:21. Lev, 59:14. Š. Stránský, . D. Květoň

Hosté: 38:49. Orsava, 54:01. Klepiš

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Sloboda (A), Klok, Trška, Výtisk (A), Puzič – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz (C) – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Szturc, Š. Stránský, Kurovský.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka – Martin Procházka, P. Musil, Lenc (A) – Urban, Klepiš (A), Valský – Látal, Žejdl, Orsava – P. Kousal, Najman, Pacovský – T. Knotek.

Rozhodčí

Mrkva, Kubičík – Lederer, Gebauer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 238 diváků

Vítkovice - Mladá Boleslav: Jakub Lev zařídil vyrovnání na 1:1
Video se připravuje ...

Vítkovice - Mladá Boleslav: Gól! Jakub Klepiš se trefil na 1:2
Video se připravuje ...

Vítkovice - Mladá Boleslav: Stránský dorazil kotouč do sítě a vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud