7. října 2017 • 12:10

Sporný gól zaskočil i Kometu. Vincour se bál, aby nedostal pukem do obličeje

Autor: zuc, jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Repríza loňského finále mezi Kometou a Libercem slibovala po dvou třetinách napínavý závěr, sporná situace z úvodu třetí části hry a následný gól Komety na 4:2 však udělaly ze zbytku utkání jednostrannou záležitost. Libereckým nepomohly ani následné protesty proti verdiktu sudích, naopak se sami dostali do krize, která nakonec vyústila v sedmibrankový příděl za zády bezmocného Willa.



Zlomový okamžik, který udělal z vyrovnaného duelu jednoznačnou záležitost? Pravděpodobně čtvrtý gól domácích, při němž sražený gólman Will jen bezmocně sledoval, jak kotouč plachtí z hole Krejčíka za jeho záda. „Já jsem klečel, hráč byl pod mýma nohama, nemohl jsem nic dělat. Hodně mě to ovlivnilo, ale nevím přesně, co se tam stalo,“ krčil po utkání rameny strážce liberecké svatyně.

Kometa Brno - Liberec: Kuriózní gól! Takhle Krejčík navýšil vedení domácích na 4:2
Video se připravuje ...

O co přesně šlo? Domácí Vincour škobrtnul při cestě před branku o hostujícího Špačka, načež po zadku doklouzal až do brankoviště, kde podrazil nic netušícího Willa. Rozhodčí nejenže nechali hru běžet, ale navíc po Špačkově údajném faulu ponechali výhodu, kterou okamžitě potrestal Krejčík, na něhož po nešťastném incidentu zívala prázdná branka.

„Nevěděl jsem, jestli mám zůstat v bráně, nebo vyjet. Ale došlo mi, že gólman leží, tak jsem ležel taky. Pak to jen cinklo, měl jsem strach, aby mě to netrefilo do obličeje,“ popisoval po utkání Vincour, který se stůj co stůj snažil vyhnout Krejčíkově střele. Povedlo se, a Kometa tak mohla slavit.

SESTŘIH: Kometa - Liberec 7:2. Brno má pošesté v řadě plný počet bodů
Video se připravuje ...

Na druhé straně se hostující kapitán Ševc i trenér Pešán marně dožadovali změny verdiktu, rozhodčí si ale stáli za svým. Střet Vincoura se Špačkem vyhodnotili jako podražení ze strany hostujícího forvarda, díky němuž tak nemuseli po následné kolizi v brankovišti přerušit průběh hry.

Zaskočení byli zpočátku i domácí. „Ze začátku jsem byl určitě překvapený, ale pak jsme se na střídačce bavili, že když je tam člověk shozený protihráčem, pískat by se to nemělo. Ale nevím, tohle jsem viděl poprvé,“ hodnotil po utkání Vincour.

Kometa Brno - Liberec: Krvavá bitka! Vantuch uštědřil tvrdou lekci domácímu Haščákovi
Video se připravuje ...

Liberecké emoce okolo sporné situace po utkání překrylo zklamání z konečného výsledku.

„Nevím, co se tam (před kontaktem v brankovišti) přesně stalo. Pokud hráč zakopne a vjede do mě, asi by gól neměl platit. Pokud ho náš hráč evidentně natlačí, tak… Je hrozně těžké to posoudit, rozhodčí to má těžké a je tam spousta faktorů, co se může stát. Musí to posoudit během chvilky,“ nehledal Will po utkání výmluvy.

Sám odmítal, že by se na něm celá situace podepsala, týmový výkon hostů šel však od té chvíle rapidně dolů. Od necelé dvě minuty později zvyšoval na 5:2 domácí Haščák, který se následně podepsal i pod šestý a sedmý gól Komety. A z nervózní přetahované byl rázem sedmibrankový debakl, který si Liberec připsal podruhé během osmi dnů.

Co říkají pravidla?

PRAVIDLO 185 – BRANKÁŘ A BRANKOVIŠTĚ / UZNÁNÍ GÓLU

Pokud je hráč v poli útočícího týmu do brankoviště natlačen, strčen nebo faulován bránícím hráčem v poli, zatímco puk vniká do branky, gól se uzná, s výjimkou, že útočící hráč měl dostatek času brankoviště opustit.

Góly

Domácí: 17:54. M. Erat, 35:29. Vincour, 37:48. Zaťovič, 41:53. J. Krejčík, 43:11. Haščák, 44:55. Haščák, 51:24. V. Němec

Hosté: 20:41. Bakoš, 25:57. Ordoš

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, V. Němec, Haščák – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

Hosté: Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Pyrochta, Havlín – L. Krenželok, P. Jelínek (A), Lakatoš – Jašek, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Vantuch, Bartovič – Hrabík, D. Špaček, Jeník.

Rozhodčí

Hejduk, Kubičík – Komárek, Jelínek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7485 diváků

Kometa Brno - Liberec: Zase Haščák! Během dvou minut přidal svoji druhou trefu, 6:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Vojtěch Němec přidal sedmý gól domácích, 7:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud