16. října 2017 • 05:00

Bednář smetl Pardubice třemi body. Pak mluvil o radách od Růžičky

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf se zase ukázal. Hradecký kapitán Jaroslav Bednář v derby proti Pardubicím vytáhl svůj nejlepší zápas v sezoně, na výhře 6:0 se podílel dvěma góly a jednou nahrávkou. „Mně se poslední dobou dobře bruslí, ale dnes bylo na ledě nějak víc prostoru a všechno se sešlo tak, že jsem se dostal do šancí, to v minulých zápasech nebylo,“ komentoval svoje představení.



Hlavně ale kapitána těšil výkon celé jeho party. Vyhrála popáté v řadě, Pardubicím ukončila čtyřzápasové bodové období. A jak! Naprosto suverénně. „Pořádně jsme se na ně připravili, protože když tenhle zápas vyjde, město z něj dlouho žije. Věděli jsme, že se Pardubice zvedají, za poslední zápasy měly opravdu dobrou bilanci. Myslím, že výsledek odpovídá k tomu, jak jsme k zápasu přistoupili,“ pochvaloval si.

Mountfield HK - Pardubice: Skvělá trefa Jaroslava Bednáře na 2:0
Video se připravuje ...

Mountfield se po výhře nad Dynamem vyšvihl už na čtvrté místo. Mizerný začátek, kdy se tým trápil, prohrál první tři zápasy, je smazaný. Tlačí se nahoru. Všechno začalo s nástupem Patrika Rybára do branky, který neinkasoval už 190 minut v řadě. „Pozitivní věci už převažují nad těmi negativními. Mužstvo si před Patrikem věří, to je vidět, dovolí si věci, které, když se nedaří, vůbec nezkusí. Dává nám velký klid,“ vypíchl Bednář jeho přínos.

Ale do velkých soudů, jestli tohle je už ten silný Hradec, který má na to, aby terorizoval celou ligu, se pouštět nechtěl: „V tomhle jsem vždycky skeptickej a skromnější. Ano, jsme na vítězný vlně. Na druhou stranu, už v úterý přijede Liberec, další těžký soupeř, na kterého my se musíme nachystat. Zvedá se to. Ale musíme zůstat na zemi.“

Sám si ale svůj extraligový zápas číslo 700 užil se dvěma góly, jednou nahrávkou jako král. O to sladší je s výsledkem 6:0: „Je to hodně příjemný, vůbec nebudu říkat, že ne. Když se podívám dozadu, tak si pamatuju, jak mi starej Hořák (Miloslav Hořava) s Růžou (Vladimírem Růžičkou) říkali, ať se v 18 letech protahuju a dělám věci pořádně, že kariéra uteče rychle. A měli pravdu.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Pardubice 6:0. Hradec potřetí za sebou vychytal nulu
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Pardubice: Další trefa kapitána, Jaroslav Bednář si vychutnal hostujícího brankáře, 4:0
Video se připravuje ...

Pardubický útočník Matěj Beran se kácí k zemi
Pardubický útočník Matěj Beran se kácí k zemi

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud