6. ledna 2018 • 08:45

Vondráčkův návrat do Brna: Vůně kabiny stejná, kluci stejní. Jsem tu jako doma

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě ve středu večer pomohl pardubickému Dynamu gólem v oslabení k výhře 3:1 nad Olomoucí, krátce po skončení utkání však slyšel: „Díky, bylo to fajn, ale sezonu dohraješ jinde.“ Nová destinace? Ne tak docela. Útočník Tomáš Vondráček to v Brně dobře zná, páteční duel s Plzní byl jeho 177. zápasem v dresu Komety. I přesto však po dotazu na zápisné lehce znervózněl. „Nevím, to záleží asi na Leošovi, jak mě zkásne,“ nelámal si hlavu po výhře 3:2 po samostatných nájezdech.



Kus za kus, jen každý na jinak dlouhou dobu, tak by se dala shrnout výměna mezi Pardubicemi a Brnem. Zatímco vedení Komety poslalo do města perníku na hostování do dubna 2019 útočníka Tomáše Svobodu, opačným směrem zamířil o čtyři roky mladší forvard Tomáš Vondráček. Tomu však smlouva vyprší již s koncem právě probíhající sezony.

„Dozvěděl jsem se o tom ve středu po zápase. Následně jsem se v Pardubicích sbalil a dojel do Brna. Ve dvě hodiny ráno jsem přijel domů, vybalil se a ve čtvrtek ráno už jsem šel na trénink,“ líčil Vondráček náročný přesun. „Když už mě vyměnili, tak jsem šťastný, že to je alespoň do Brna a nemusím jít někam jinam. Tady se cítím jako doma.“

Doma? Ano, čtete správně. Ačkoliv je 26letý útočník původem z Třebíče, právě v Brně nakoukl do extraligového hokeje, s Kometou také získal v předchozí sezoně extraligový titul. Po několikaměsíční anabázi na východě Čech se tak vrátil zpět pod Špilberk. „Všechno při starém. Vůně kabiny stejná, kluci stejní, takže super,“ líčil své první dojmy po příchodu do Brna.

Obnovenou premiéru si Vondráček odbyl hned v pátečním utkání proti Plzni. Trenéři jej nasadili na křídlo čtvrtého útoku vedle Martina Dočekala a Leoše Čermáka. Když nostalgie, tak se vším všudy. Právě po dobu těchto dvou forvardů Vondráček v listopadu 2012 debutoval v dresu Komety na ledě Vítkovic. „S Leošem a Dodem mi to vyhovuje, jejich hokej mi docela sedí,“ pochvaloval si obnovenou spolupráci.

Spokojení mohli být také trenéři. Vondráček okamžitě zapadl do sestavy, proti lídrovi extraligové tabulky si připsal dva střelecké pokusy. Na druhou stranu, právě útočník s číslem pět byl na ledě v závěru třetí třetiny, kdy po závaru před brankářem Čiliakem poslal zápas do prodloužení plzeňský David Stach.

„Propadl nám tam puk a nevěděl jsem, jestli zůstat, nebo jít na hráče. Zvolil jsem to druhé, odrazilo se to od Čila a gól, takže to nevyšlo,“ litoval po utkání špatného rozhodnutí. Náladu si brněnští hokejisté spravili alespoň v nájezdech, v nichž vydolovali bod navíc – ovšem bez Vondráčka. „Já se nehlásím nikdy, to je na trenérovi,“ kroutil hlavou nad otázkou, zda nechtěl jet také.

I přes záporný bod v hodnocení plus/mínus byli trenéři s jeho výkonem spokojení. „Tomáš měl hlad zahrát si v Brně, bylo to vidět i na ledě. Hodně toho nabruslil, vyhrával osobní souboje, měl spoustu střel. Hrál ve staronové lajně s Leošem Čermákem a Martinem Dočekalem a musím říct, že nás jeho výkon potěšil,“ chválil svého svěřence domácí asistent trenéra Kamil Pokorný.

Góly

Domácí: 31:11. Malec, 38:06. H. Zohorna, . Mallet

Hosté: 06:27. Pour, 58:42. Stach

Sestavy

Domácí: Čiliak (Jekel) – J. Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, Hruška, M. Erat – T. Havránek, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, L. Čermák, Vondráček.

Hosté: M. Svoboda (Kolář) – Moravčík, P. Kadlec, D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš – D. Kindl, Kratěna, Indrák – Stach, Kracík, Straka – Rubner, Preisinger, Pour.

Rozhodčí

Pavlovič, Pešina – Gebauer, Lederer

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud