8. ledna 2018 • 15:36

Vítkovický brankář Bartošák vytáhl zákrok snů. Na zemi a z nouze

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zákrok z nouze. Nakonec ovšem velmi efektní. Vítkovický brankář Patrik Bartošák se ve 38. kole Tipsport extraligy blýsknul proti ráně litvínovského útočníka Filipa Helta. Vleže, na zemi. Už prakticky neměl mít šanci. Přesto máchnul vzduchem rukou a puk vyrazil. Vítkovice porazily Litvínov 6:3, Bartošák byl znovu oporou.



Když se minulý týden sourozenci Bartošákové, oba gólmani Vítkovic, rozvyprávěli v dvojrozhovoru pro iSport o svém řemesle, odpovídali i na silné stránky svého bratra. Teprve čtrnáctiletý Darek Bartošák, který ve Vítkovicích chytá za mladší dorost, na svém starším bratrovi oceňoval zejména hru a chytání na zemi.

„To je bráchova nejsilnější stránka,“ říkal Darek Bartošák. „Chytání na zemi, nebo pohyb na zemi. V tom je brácha výborný.“ Proti Litvínovu právě tuto schopnost Patrik Bartošák v praxi ukázal.

Ve 39. minutě Bartošák při přesunování v brankovišti škobrtnul o svoji levou tyčku. Spadl a vleže se snažil rychle zorientovat o dění kolem brány. Zpátky do brankářského postoje se mu dostat nepodařilo, Filip Helt z mezikruží napřáhnul a pálil do odkryté brány. Bartošák jen stačil vymrštit levou ruku. A puk vyrazil. Zákrok na Zlatou helmu.

Vítkovice - Litvínov: Zákrok v leže, Bartošák vychytal Helta i poté, co spadl na led
Video se připravuje ...

„Patrik nás znovu podržel,“ chválil gólmana vítkovický útočník Petr Kolouch, který si proti Litvínovi připsal dva body (1+1). Stejně jako v předchozím domácím duelu (7:3, 2 góly+1 asistence) se mu proti Chemikům dařilo. Důvod? Pokrčil rameny.

„Nevím, jestli je to náhoda, nebo jestli mi fakt tak sedí, ale hraje se mi proti nim dobře, padá to tam,“ říkal Kolouch. „Doufám, že když budeme hrát u nich, podaří se mi to zase.“ Kolouch připouští, že mu osobně sedí ofenzivní styl Litvínova. „Je to ofenzivní mužstvo, dozadu dělají chyby, jsou nevyzpytatelní. Nevíte, co od nich máte čekat, jsou schopní porazit každého, ale taky s každým prohrát.“

Roli by možná mohlo hrát i to, že pod současným litvínovským asistentem Darkem Stránským hodně vítkovických hráčů začínalo. „Mě trénoval ve čtvrté a páté třídě, byl u mých začátků,“ přikývnul Kolouch. „I s Kučisem (Kucserou), vedl nás oba, je to super trenér. Hodně mě toho naučil, tak to teď proti němu třeba dokážu zúročit,“ dodal s úsměvem.

Vítkovice - Litvínov: To byla bitka! Klok se serval s Havelkou
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud