21. ledna 2018 • 20:48

VIDEO: Liberec demoloval, Sparta vzdala hold obratem. Vládl i Hradec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní hokejový program začal krásným gestem, kdy hokejisté Sparty navlékli v O2 areně "maskáčované" dresy jako hold záchranným složkám a porazili Vítkovice 4:3 po nájezdech. Vyrovnání zařídil v poslední minutě Michálek, v nájezdech rozhodl Černoch. V dalších zápasech Liberec zničil soka ze Zlína sedmi góly, Třinec si hladce poradil s Jihlavou 4:1, Pardubice padly v Chomutově 2:4 a hradecký Mountfield přestřílel Litvínov 7:3.



Pražané porazili Vítkovice poprvé po sedmi prohrách v řadě

Pražané v rámci devátého ročníku projektu Sparta vzdává hold, který podporuje složky integrovaného záchranného sboru, nastoupili ve speciálních maskáčových dresech. Domácímu celku chyběl potřetí v řadě Jaroslav Hlinka, jehož na postu kapitána zastoupil Petr Vrána. Ve sparťanských barvách se v O2 areně poprvé představili útočník Jan Buchtele, staronová posila ze Slovanu Bratislava, a trenér Radim Rulík.

Sparta si ve čtvrté minutě zahrála první přesilovou hru a vítkovický gólman Bartošák v ní musel několikrát zasahovat. Ve 12. minutě si Pech po Formanově pasu najel mezi dva vítkovické hráče a dostal se až před Bartošáka, ale nezakončil optimálně. Na konci úvodního dějství hrála Sparta osm vteřin v pěti proti třem, skórovat však nedokázala. Přestože sparťané v první části přestříleli hosty 20:7, zůstal stav bezbrankový.

Domácí v ostřelování Bartošákovy branky pokračovali i ve druhé třetině, ale z gólu se jako první radovaly ve 27. minutě Vítkovice. Ty sice nevyužily 73 vteřin trvající přesilovku pět na tři, ale čtyři sekundy před koncem druhého sparťanského trestu se prosadil z levého kruhu nikým neobsazený Hrbas, jemuž od pravého mantinelu přesně nahrál Stránský. Vzápětí mohl na rozdíl dvou branek zvýšit Dej, ale finský gólman Aittokallio jeho bekhendový pokus betonem zastavil.

Sparta - Vítkovice: Michálek propálil vše co mu stálo v cestě, 3:3
Video se připravuje ...

Pražanům se podařilo srovnat v 31. minutě díky důraznému napadání, které narušilo vítkovickou rozehrávku. Volného puku se ujal Černoch, který pokořil Bartošáka. Vítkovice se vrátily do vedení v čase 39:11. Zakončení beka Urbance Aittokallio vyrazil před sebe, ale nepohodl se s vracejícím se Vránou a Lev za to Spartu potrestal gólem.

Kvůli poškozené ledové ploše začala třetí třetina s více než půlhodinovým zpožděním. V 46. minutě ujeli v přečíslení dvou na jednoho hostující útočníci Stránský se Szturcem, který zamířil vedle. O pět minut později sparťané vyrovnali. Jarůšek se protlačil mezi hostujícími hráči a nahrál na najíždějícího Švrčka, jenž se z první nemýlil. Nerozhodný stav trval 77 vteřin. Špatnou rozehrávku domácích na obranné modré vystihl Szturc, který ze samostatného úniku napodruhé dostal puk za Aittokalliova záda.

Sparta se ale nevzdala a Michálek dělovkou v přesilové hře zařídil prodloužení. V nastaveném čase k rozuzlení nedošlo, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy, v nichž o bodu navíc pro Spartu rozhodl Černoch.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Navázali jsme na předchozí dva zápasy, kdy se mužstvo semklo. Hráči dodržují daleko lépe taktické věci, které po nich chceme. Jenom nás trošku mrzí, že vždycky, když jsme vyrovnali, tak jsme na dvě tři minutky polevili a dovolili soupeři odskočit. To byly drobné nepozornosti, které nás stály mnoho sil na to, abychom znova vyrovnali. Myslím si, že si diváci, když už tu čekali tři čtvrtě hodiny, než se vyřeší problém s ledem, takový závěr zasloužili. Ti, kteří si počkali, viděli krásné vyvrcholení. Velké poděkování patří i našemu gólmanovi. Sami (Aittokallio) se dostává do velké formy a chytá fantasticky."

Jakub Petr (Vítkovice): "Zápas musíme brát s pokorou, vzhledem k tomu, v jakém složení jsme hráli. Trochu jsme odstoupili od naší hry, což byl plán, ale ve finále jsme nebyli tak agresivní. Sparta nás sice přestřílela, ten poměr je výrazný, ale byly to střely mimo nebezpečný prostor. Z našeho systému, který jsme dnes zvolili, jsme měli hodně přečíslení dva na jednoho. Ale trápí nás, že to neumíme využívat. To je rozdíl mezi námi a kluby, jako je Sparta. Když počítáte tabulku, má pro nás ten bod obrovskou cenu. Ve finále musím říct, že jsme spokojení."

Sparta - Vítkovice: Jiří Černoch rozhodl v samostatných nájezdech o výhře Sparty
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:27. Černoch, 50:04. Švrček, 59:31. Z. Michálek, . Černoch

Hosté: 26:06. Hrbas, 39:11. Lev, 51:21. Szturc

Sestavy

Domácí: Aittokallio – Ďaloga, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Švrček, Nedomlel – Forman, Pech (A), Klimek – Kudrna, P. Vrána (C), Buchtele – Jarůšek, Černoch, Říčka – Uher, Rousek, Kumstát (A).

Hosté: Bartošák – Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec – Dej, Lev, Olesz (C) – Tybor, O. Roman, Pytlík – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Szturc, Š. Stránský, Kurovský – Baláž.

Rozhodčí

Kika, Heikkinen – Lhotský, Svoboda.

Stadion

Návštěva

15 115 diváků


Liberec nasázel Zlínu sedmičku, Kašík střídal

Na nejvyšší výhře Bílých Tygrů v sezoně se podílel dvěma góly a asistencí Dominik Lakatoš, tři body za gól a dvě přihrávky si připsal také Lukáš Jašek. Brankář Roman Will udržel potřetí v tomto ročníku nulu.

V první třetině měl Liberec více ze hry, častěji držel kotouč, ale větší šance měl Zlín. V polovině úvodního dějství zastavil Will střelu Fořta, která směřovala do napůl odkryté branky. Domácí kontrovali šancí Kvapila, který se proti Kašíkovi na brankovišti tváří v tvář neprosadil.

V jediné přesilovce domácích v první třetině pak měli paradoxně obrovskou šanci hosté. Přečíslení dvou na jednoho zakončil z první Šťastný, ale Will předvedl fantastický zákrok.

Liberec - Zlín: Tygři demolují soupeře ze Zlína, na 7:0 se trefil Lakatoš
Video se připravuje ...

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí a v 25. minutě začal kanonádu Ordoš, který pohotově dorazil Bližňákovu střelu. V polovině utkání využil svou rychlost Jašek, dostal se za obranu hostí a mazácky si vychutnal Kašíka bekhendovým zakončením mezi betony.

Domácí neustávali v tlaku. Ve 34. minutě tvrdě pálil Jánošík, Kašík zareagoval, ale vyražený puk doklepl do branky Lakatoš. O minutu později vstřelil po Kvapilově přihrávce stý gól Bílých Tygrů v letošním ročníku Bližňák. Ve 37. minutě se prosadil také obránce Šmíd a Kašíka vystřídal Štůrala.

Po 45 vteřinách třetí třetiny se Liberec znovu radoval. Na brankovišti si vychutnal Štůralu Bakoš a překonal jej kličkou mezi betony. Will poté ve spolupráci s Jánošíkem zlikvidoval velikou šanci Robertse Bukartse. Ve 48. minutě vybojovali Bílí Tygři puk v útočné třetině a po Jaškově přihrávce dovršil skóre Lakatoš. V závěrečných minutách se pak Bílí Tygři soustředili na obranu a čisté konto pro Willa.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Začátek zápasu byl velmi složitý. Soupeř hrál velmi dobře, organizovaně, celou první třetinu jsme se nedokázali prosadit. Roman Will tam zachránil dvě, tři tutové šance soupeře. Ta třetina mohla dopadnout úplně jinak. Důrazem a trpělivostí v naší hře jsme se potom dostali do tlaku v útočném pásmu, i do tlaku do brankoviště, což si myslím, že rozhodlo i v kombinaci s bezchybným Romanem Willem celý zápas. Jsem rád, že jsme zápas zvládli."

Robert Svoboda (Zlín): "Musíme se omluvit našim fanouškům, kteří nás v hojném počtu přijeli podpořit. Je to ale trochu rozporuplné. Neomlouváme se za předvedenou hru, ale za výsledek, který je pro nás nejhorší v sezoně. Hráčům jsme říkali, co nás čeká. Byli jsme na to připravení, vytvořili jsme si dostatek příležitostí, abychom vstřelili branku. Domácí ve druhé třetině předvedli důraz a získali si dostatečný náskok, který se zbytečně navýšil ve třetí třetině. My už jsme si potom dali úkol, že nechceme více inkasovat, aby nás to nepoznamenalo do dalšího zápasu."

Góly

Domácí: 24:56. Ordoš, 30:21. Jašek, 33:50. Lakatoš, 34:53. Bližňák, 36:57. Šmíd, 40:45. Bakoš, 47:41. Lakatoš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A) – Bakoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.

Hosté: Kašík (37. Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Padrnos, Řezníček, Valenta – Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts – Okál, Honejsek, O. Veselý (C) – Kubiš (A), P. Sedláček, Klhůfek – Fryšara, Popelka, Illo.

Rozhodčí

Pešina, Petružálek – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

5 638 diváků


Třinec zabral po dvou porážkách, skalpoval Jihlavu

Třinečtí se od úvodního střídání do svého soupeře zakousli a už v páté minutě vedli o dvě branky. Skóre otevřel Dravecký, jehož střelu si do vlastní sítě srazil Stříteský. U druhého gólu prošlo Adamského nahození od levého mantinelu překvapivě Voldenovi mezi betony.

Jihlavský kapitán Čachotský poté trefil v přesilové hře tyč, ale jinak vyzněla první část jasně pro domácí. Ti soupeře několikrát uzamkli v jeho obranném pásmu a vypálili v této pasáži celkem dvacetkrát. Tlak korunoval třetí trefou Adamský, k němuž se odrazila zblokovaná střela Kováře a pohodlně doklepl puk do prázdné klece.

Jihlava od začátku prostřední části vystřídala gólmany a Voldena stejně jako v pátek doma proti Spartě nahradil Kořenář. Dukla ale v obraně hořela i nadále. Poté, co promarnil šanci ke snížení Hamill, zahodili Oceláři několik přečíslení a šancí. A tak je stihl trest. Dostálek v početní výhodně šikovně tečoval Suchánkovu střelu.

Třinec - Jihlava: Kořenář inkasoval v extralize poprvé, na 4:1 se trefil Cienciala
Video se připravuje ...

Nováček extraligy tak až ve čtvrtém utkání sezony překonal Hrubce v základní hrací době. Na druhé straně Chmielewski i Svačina těsně minuli a Ondřej Kovařčík neuspěl v úniku s bekhendovou kličkou.

Hosté začali poslední dějství logicky náporem, které podtrhly i dvě přesilové hry, a vytvořili si i šance, ale nebezpečnější byl Třinec. Zaskvěl se Kořenář, který kryl Adamského střelu v přečíslení dvou na jednoho. Poté chytil i gólovku Polanskému.

Jihlava se tlačila dopředu a riskovala, ale z dalšího brejku jim definitivně vzal naději Cienciala. Kořenář, který proti Spartě v extralize debutoval, tak poprvé inkasoval.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Dnes jsme se v úvodu prezentovali výborným hokejem, skoro vše nám tam napadalo. Od druhé části to bylo jako den a noc, zřejmě jsme mysleli, že to půjde samo. Třetí třetina se nesla v duchu té druhé, bylo to hodně upracované, uklidnila nás až branka na 4:1. Tým chválím jen za první třetinu, potom to už bylo slabší."

František Zeman (Jihlava): "Do utkání jsme vstoupili jako nazdárci a domácí toho využili. Dostali jsme tvrdou lekci z produktivity, první část jsme nezvládli. Poté jsme si vše v kabině vyříkali a druhou a třetí část jsme odehráli mnohem lépe, ale bohužel rozhodl nepovedený začátek. Tak zkušený tým, jakým je Třinec, si utkání v pohodě pohlídal."

Góly

Domácí: 00:47. Dravecký, 04:52. Adamský, 16:49. Adamský, 57:18. Cienciala

Hosté: 31:39. Dostálek

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Hosté: Volden (21. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, T. Kubalík.

Rozhodčí

Robin Šír, Petr Úlehla – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Návštěva

3 597 diváků


Dynamo venku neuspělo po třech vítězstvích za sebou

Už po pár minutách hry se otřásaly brankové konstrukce. Nejdříve ji trefil hostující Treille hned po buly a na druhé straně pálil Koblasa z prostoru v pravém kruhu. Krátce po polovině úvodního dějství se dostali Piráti do vedení, když Sklenář přenechal puk Dietzovi, jehož dělovka se zastavila až o síť v pardubické bráně.

Vzápětí mohlo Dynamo vyrovnat v nabídnuté početní výhodě, ale samostatný únik nevyužil Koblasa. V 17. minutě zvýšil na rozdíl dvou gólů Havel, který udělal kličku ležícímu gólmanovi Kacetlovi a zavěsil.

Začátek druhé třetiny přinesl nevyužité šance na obou stranách. Chomutovský Smejkal mířil vedle a pardubický Perret nedorazil puk za bezmocného Lukeše. Poté, co Tomeček neproměnil samostatný únik, Smejkal využil jeho dobrou přihrávku mezi kruhy, odkud zvýšil na 3:0.

Chomutov - Pardubice: Vladimír Růžička využil přihrávku zpoza brány a zvýšil na 4:1
Video se připravuje ...

Po polovině duelu Pardubice snížily zásluhou povedené teče mladíka Kauta. Do konce třetiny se oba celky prosadily v přesilovce. Vondrka našel před brankou Vladimíra Růžičku mladšího, který nezaváhal. Na druhé straně přetavil důraz v gól Marosz a snížil na 2:4.

Piráti si vstup do závěrečného dějství zkomplikovali dvěma vyloučeními krátce po sobě, čehož ale Pardubice nevyužily, přestože měl Svoboda před sebou odkrytou branku. Krátce po polovině závěrečné třetiny ujel Havel, ale blafákem si na Kacetla nepřišel. Neuspěl ani Šťovíček s dorážkou. Během početní výhody hostů, kteří ji nakonec nevyužili, se začalo přitvrzovat. Stav se nezměnil ani v závěrečné power play hostů.

Hlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Chceme pochválit mužstvo za výkon, který jsme podali. Od začátku bylo vidět, že si jdeme za vítězstvím a chceme uspět. Vyjma druhé třetiny, která z naší strany nebyla moc povedená, mužstvo hrálo, co jsme si řekli. Ve třetí třetině jsem ubránili tři přesilovky soupeře, což bylo klíčové, protože Pardubice jsou v přesilovkách skvělé. Brankář Štěpán Lukeš předvedl vynikající výkon, zaslouženě jsme vyhráli a body zůstávají doma. Děkujeme naší organizaci za super akci a divákům, kteří vytvořili parádní atmosféru."

Pavel Marek (Pardubice): "Neměli jsme dobrý vstup do zápasu. Celá první třetina od nás byla špatná a Piráti se zaslouženě dostali do dvougólového vedení. Ve druhé třetině jsem se zlepšili a odehráli ji 2:2. Ve třetí třetině jsme šli do tlaku, měli jsme tři přesilové hry, ale nedokázali jsem skórovat."

Góly

Domácí: 11:24. Dietz, 16:56. J. Havel, 29:37. Smejkal, 36:47. V. Růžička

Hosté: 31:26. M. Kaut, 38:44. Marosz

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Koblasa, Huml, Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hrabal, Holland – T. Svoboda, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Barvíř, Hynek.

Stadion

ZS Chomutov

Návštěva

4 628 diváků


Pacovský řídil výhru nad Kometou třemi body

Hned první větší šance zápasu skončila gólem v domácí brance. K puku se dostal šťastně v úvodním střídání čtvrté brněnské formace Dočekal a střelou nad vyrážečku překonal Maxwella. Za domácí mohl odpovědět Holík, ale Čiliak si s jeho bekhendovou střelou poradil.

Domácí odpověď přišla v sedmé minutě, kdy se v přesilovce odpoutal od svého strážce Klepiš a z mezikruží se trefil přesně do horní části Čiliakovy branky. Poté dorážel nebezpečně Orsavovu střelu Žejdl, ale puk prošel brankovištěm kolem pravé tyče. Do kabin šli nakonec ale přeci jen s vedením domácí. Obránce Kotvan vystřelil z pravého kruhu a puku do branky ještě pomohla teč Lencovy výstroje.

Hosté zahrozili také ve své úvodní přesilové hře zkraje druhé třetiny, ale v největší šanci početní výhody sjel Eratovi puk z hokejky. Klepiš byl blízko svého druhého gólu v utkání opět v přesilovce, ale ze svého stanoviště na levé straně trefil jenom masku přesouvajícího se Čiliaka.

V polovině zápasu se řítili Brňané do přečíslení čtyři na dva, ale Kotvan jim vypíchl puk a rázem z toho byla situace tři na jednoho na straně druhé. A domácí vyřešili přečíslení podstatně lépe než hosté. Od Kotvana se dostal puk až k Pacovskému, který blafákem mezi nohy překonal brněnského brankáře a zvýšil na 3:1.

Domácí byli při chuti a další skvělý zákrok musel opět při přesunu brankovištěm vytáhnout Čiliak proti Procházkovi. V další šanci už ale kapituloval počtvrté. U pravého mantinelu se skvěle uvolnil Pacovský a sólo zakončil svým druhým gólem večera.

Mladá Boleslav - Kometa Brno: Další paráda v podání Pacovského, 4:1
Video se připravuje ...

Hosté se dočkali snížení v přesilové hře ve třetí třetině, kdy do branky procedil puk Haščák. Domácí si ale tříbrankové vedení vzali zpět vzápětí, když přesnou střelou zakončil samostatný únik Pabiška. Deset minut před koncem utkání trefil ramenem Pacovského do hlavy Mallet. Utkání skončilo jak pro otřeseného útočníka domácích, tak pro potrestaného Malleta, který inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Hlasy trenérů:

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Opět musím kluky pochválit za skvělý výkon, kterým dokázali navázat na Chomutov. Opět to bylo zodpovědné a obětavé. Kluci za to navíc konečně byli odměněni i nějakými góly z brejků, které dnes zápas rozhodly. Víme, jakou má Kometa sílu, ale my jsme konečně po inkasované brance nesklonili hlavy dolů. I za stavu 0:1 bylo z týmu cítit odhodlání a víra, že se zápasem něco můžeme udělat. Možná to byl zatím náš nejlepší výkon v této sezoně."

Kamil Pokorný (Brno): "Úvod zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, že to od nás dnes bude tak špatné. Začali jsme slušně, dali jsme gól a prvních osm minut bylo slušných. Soupeř pak vyrovnal hru a my jsme dnes doplatili na to, že jsme nehráli tak zodpovědně obrany. I klíčový gól na 1:3 padl z přečíslení. V závěru jsme sice ještě snížili, ale opět přišla naše chyba na modré čáře a soupeř rozhodl. Dnes vyhrál asi zaslouženě, šel si za vítězstvím víc. Nám prostě dnes chyběla větší zodpovědnost do obrany."

Góly

Domácí: 06:34. Klepiš, 19:41. Lenc, 32:45. Pacovský, 38:35. Pacovský, 45:21. Pabiška

Hosté: 02:28. Dočekal, 44:07. Haščák

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, J. Říha – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), P. Musil, Martin Procházka – Pacovský, P. Holík, Lenc (A) – P. Kousal, Urban, Pabiška.

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček.

Rozhodčí

Lacina, Hejduk – Kajínek, Zavřel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav


Plzeň loupila na Hané, Mertl dal dva góly

Hanáci začali aktivně. Ve druhém střídání tečoval Burianovo nahození Strapáč, ale Svoboda stačil puk vyrazit. Plzeňský brankář odolal i v polovině úvodní třetiny, kdy Lašovu střelu vyrazil maskou a zlikvidoval také Knotkovu šanci. Potom neuspěl s dělovkou znovu Laš a ani s dorážkami Eberle s Knotkem.

Udeřilo na druhé straně, když skrumáž před Konrádem prostřelil bek Jones. V 19. minutě minul Eberle, ale akce pokračovala a domácí se nakonec dočkali vyrovnání. Po Lašově střele dostal Knotek nahozením zpoza branky puk za Svobodova záda. Došlo sice k posunutí branky, ale sudí si u videorozhodčího ověřili, že gól byl regulérní.

Ve druhé části zahrozila opět první formace Hanáků, ale Svoboda tentokrát situaci ustál. Olomouc měla obrovský tlak, dvě formace se prostřídaly proti jedné plzeňské, ale Svoboda svůj tým podržel i při samostatném úniku Holce.

Olomouc - Plzeň: Po rychlé kombinaci zametl odražený puk Mertl, 1:2
Video se připravuje ...

Ve 26. minutě se radovali naopak hosté při přesilové hře. Při oslabení navíc přišel Knotek o hokejku a Mertl se prosadil po Kaňákově střele z dorážky i s pomocí horní tyče. O šest minut později proměnil lídr další početní výhodu. Knotek tentokrát zlomil hokejku při buly a Gulaš po Kaňákově přihrávce zvýšil už na 3:1. V závěru druhé třetiny mohl snížit v početní převaze Lukáš Galvas, v obrovské šanci ale trefil Svobodu.

Smůla Olomouce pokračovala i ve třetí části a do kabiny šli na šití Jakub Galvas a Jaroměřský. Podle rozhodčích bez zavinění plzeňských hráčů, proto k vyloučení nedošlo. V 50. minutě kryl Svoboda Strapáčův pokus. Tři minuty před koncem zkusila Olomouc při přesilovce hru bez brankáře a Houdek snížil. K další power play sáhli Hanáci 100 vteřin před koncem, ale Mertl trefou přes celé hřiště do prázdné branky pojistil výhru hostů.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Venera (Olomouc): "Rozhodly dvě přesilovky ve druhé třetině. Ukázalo se, co znamenají pro Plzeň Mertl a Gulaš. My jsme se na góly hrozně nadřeli. V první i druhé třetině jsme měli šancí dost, ale nedokázali jsme skórovat. V oslabeních to navíc zintenzivnil fakt, že Honza Knotek zlomil hokejku. Byli jsme tak v podstatě ve třech, což zkušení hráči jako Gulaš a Mertl dokázali využít."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Odehráli jsme tady asi nejlepší utkání za poslední dva roky. Dříve jsme byli pod drtivým tlakem domácích, dnes jsme byli vyrovnaným soupeřem. Pomohli jsme si přesilovými hrami, ve kterých jsme dokázali gólově odskočit a dohrát to ke třem bodům."

Góly

Domácí: 18:52. J. Knotek, 57:04. Houdek

Hosté: 15:34. Jones, 25:58. Mertl, 31:26. Gulaš, 58:48. Mertl

Sestavy

Domácí: Konrád (Matoušek) – Dujsík, Vyrůbalík (C), Houdek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Jergl, Herman, Holec – Podlaha, Mráz, Ostřížek.

Hosté: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, D. Sklenička, J. Kindl, Vráblík, L. Kaňák, Moravčík – Gulaš (C), Mertl (A), Straka – Pour, Kratěna, Schleiss (A) – Kantner, Kracík, Stach – Hollweg, Kodýtek, D. Kindl – Rubner.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Flegl, Polonyi

Stadion

Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst)

Návštěva

4381 diváků


Předposlední Litvínov prohrál poosmé za sebou

První třetina však vyzněla vyrovnaně. A to i výsledkově. Hradec se sice dostal do vedení, když první přesilovkový gól dal bekhendovou dorážkou Köhler, ale Litvínov velmi rychle zareagoval. V signalizované výhodě zakončil výbornou kombinaci tvrdou ranou Gerhát.

Jenže druhý celek tabulky se rozjel především v první polovině druhé části. Ve 21. minutě zametl rychle puk do brány Koukal, jenž využil šťastné Látalovo přiťuknutí. K další brance mu pomohla chyba gólmana Kantora, bývalého brankáře Mountfieldu, který pustil Červeného střelu z ostrého úhlu. Do třígólového náskoku se domácí dostali ve 31. minutě, kdy opět Köhler využil přesilovku, znovu skóroval zblízka.

Mountfield HK - Litvínov: Rudolf Červený využil přesilovou hru a zvýšil na 7:3
Video se připravuje ...

Verva se pak na chvíli vzepjala. I Severočeši ukázali, že zvládají přesilovky, když ve 32. minutě snížil Gerhát, jenž holení tečoval Hüblovo nahození. Favorit ale problémy nepřipustil - další početní výhodu zužitkoval ve 40. minutě ranou pod horní tyč Koukal.

Také ve třetí třetině byli Východočeši lepší a v klidu kontrolovali hru. Ve 43. minutě navíc zvýšil náskok slovenský útočník Cingel, jenž v samostatném nájezdu pokořil střídajícího gólmana Soukupa střelou mezi nohy. Verva poté snížila, po chybě gólmana Rybára se prosadil kapitán Trávníček.

Přesto na zdramatizování utkání neměla. Její snahu definitivně utnul Červený, který ve 47. minutě využil čtvrtou hradeckou přesilovku. Při jeho gólu si připsal čtvrtou asistenci v zápase kapitán Bednář. Hradec přestřelku pak už v klidu dohrál.

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Chtěl bych klukům poděkovat. Chtěli jsme potvrdit body a výkon z Brna a myslím, že se nám to podařilo. V první třetině to ale byla vyrovnaná bitva. Před zápasem jsme si říkali, že nesmíme být vylučovaní, že v přesilovkách je síla Litvínova, že tam jsou schopní nás přitlačit. Také jsme ve výhodě soupeře dostali gól. Myslím, že zlom byl kolem 30. a 31. minuty, kdy jsme dali dva rychlé góly a dokázali jsme odskočit. Napadalo nám to tam v přesilovkách, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Z našeho pohledu jsme první třetinu hráli velice dobře, dodržovali jsme systém a byli jsme Hradci vyrovnaným soupeřem. V nástupu do druhé třetiny jsme inkasovali branku a už poněkolikáté se nám stalo, že jsme měli spoustu vyloučených hráčů. Když budeme sedět na druhé straně na trestné lavici, nemůžeme vyhrát žádný zápas. Věděli jsme, že Hradec má v přesilovkách obrovskou sílu, trestal nás a potvrdil to. Naše hra se rozsypala, Hradec dominoval a přehrával nás. Zaslouženě bere tři body."

Góly

Domácí: 10:03. Köhler, 20:53. Koukal, 29:21. Červený, 30:20. Köhler, 39:49. Koukal, 42:46. Cingel, 46:54. Červený

Hosté: 11:32. Gerhát, 31:15. Gerhát, 43:51. Trávníček

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – Jirásek.

Hosté: Kantor (41. Soukup) – L. Doudera, Kubát (A), K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – M. Hanzl, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jurčík, Gerhát, Trávníček (C) – M. Havelka, Válek, Matoušek – Smolka, Havlíček, Jícha.

Rozhodčí

Hribik, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4045 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud