11. března 2018 • 11:12

Litvínov přišel o tahouna. Hübl dostal za hit trest na dva duely

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínovský útočník Viktor Hübl dostal od disciplinární komise hokejové extraligy zákaz startu ve dvou zápasech za faul na Davida Bernada z Mladé Boleslavi. Devětatřicetiletý ofenzivní lídr Vervy jej v 61. minutě pátečního utkání 2. kola skupiny o 11. až 14. místo zezadu narazil na mantinel a byl vyloučen na pět minut a do konce zápasu. Hrajte Fantasy hokej play off extraligy ZDE >>>.



Hübl tak v dresu posledního Litvínova, který už s jistotou bude hrát baráž o udržení v extralize, vynechá dnešní duel Jihlavou a páteční odvetu s Duklou na Vysočině. Do hry se může vrátit v 5. kole play out v neděli 18. března doma proti Chomutovu.

"Svůj zákrok vedl na protihráče, který byl podle pravidel v držení kotouče a v čelní jízdě směrem k hrazení, přičemž chtěl změnit směr, aby získal výhodnější pozici. Hráč (Hübl) ho přitom oběma rukama zatlačil do oblasti zad, a přestože zákrok nebyl agresivní, byl veden ve zvláště nebezpečné vzdálenosti od hrazení s rizikem vážného zranění," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

"Měl o situaci dobrý přehled, případných následků zákroku si měl být vědom," doplnil Holý, který při stanovení výše trestu přihlédl i k tomu, že Bernad utrpěl podle zápisu o utkání zranění a zápas nedohrál.

Litvínov - Mladá Boleslav: Hübl dostal trest do konce zápasu, u mantinelu zůstal ležet Bernad
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:21. Válek, 07:18. Řehoř

Hosté: 21:34. Urban, 44:36. Nahodil, 62:26. Valský

Sestavy

Domácí: Kantor (Petrásek) – Šesták, Iberer, Čutta, Frolo, Gula (A), Z. Sklenička, L. Doudera – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Marek Růžička, Řehoř, Trávníček (C) – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Jícha, Válek, Jurčík.

Hosté: J. Růžička (Groh) – Hanzlík (C), Bernad, Dlapa, Eminger, Kotvan, Kurka, J. Říha – Valský, Nahodil, Orsava – Pacovský, Klepiš (A), Flynn – Pabiška (A), Urban, P. Kousal – L. Volf.

Rozhodčí

Adam Kika, Petr Úlehla – Tomáš Brejcha, David Jelínek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

2 276 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud