21. března 2018 • 20:53

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 3:2. Třetí výhra, Oceláři jsou krok od semifinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už chybí jen poslední krok! Oceláři z Třince zvítězili v pátém čtvrtfinále Generali play off TELH proti Pardubicím 3:2 a stejným poměrem vedou i celou sérii. Východočeši sice ve Slezsku dokázali smazat ztrátu dvou gólů, ale o vítězství domácích rozhodl pět minut před koncem svým druhým gólem Tomáš Marcinko. Dynamo bude v pátečním utkání bojovat o sedmý zápas, zatímco soupeř může slavit postup do semifinále.



Dva zápasy v Čechách obrátily náladu v obou týmech a sebevědomě působící Pardubice si nenechaly vnutit styl hryn domácího mužstva. V první třinecké přesilovce sice nebezpečně dorážel Michal Kovařčík, ale první vyloženou možnost měl hostující Cardwell, který po vzorně sehraném přečíslení tři nad dva neúspěšně zkoušel Hrubce obelstít bekhendovým blafákem.

Hned potom měl gól na hokejce i navrátilec do sestavy Svačina, ale zblízka přestřelil odkrytou bránu. Ofenzivně laděná pasáž zápasu vyvrcholila prvním gólem, o který se v 17. minutě v přesilové hře postaral před brankovištěm přesnou tečí pod břevno Marcinko.

Nadále se však hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Krátce po polovině zápasu zůstal na ledě dlouho v bolestech ležet domácí kanonýr Růžička, sudí však nikoho netrestali, a tak ho jen o pár sekund později pomstil Doudera, jehož nahozený puk od modré čáry doplachtil až za Kacetlova záda. Třinec cítil, že může rozhodnout, a v chvilkovém náporu byl blízko třetí trefě Adamský, který se však neprosadil.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 3:2. Oceláři vedou sérii, dvakrát se trefil Marcinko
Video se připravuje ...

Zápletku utkání proto zničehonic obnovil v 36. minutě Svoboda, který na dva pokusy bekhendovou ranou zavěsil do horního rohu a hostům vdechl nový život. Na začátku třetí části přestáli těžkou ofenzivu Třince při hře čtyři na pět a nakonec v oslabení po velké chybě domácích hráčů ve středním pásmu Rolinek srovnal.

Pardubice se psychicky dostaly hodně nahoru, věřily si a nebyly daleko od úplného obratu. Hrubec vychytal Perreta, ale fantastické zákroky na druhé straně ukázal proti Vlachovi s Matyášem i Kacetl. To už navíc favorit hrál bez Růžičky, který v 45. minutě s bolestivou grimasou zmizel v kabině.

Zcela vyrovnaný duel převážil na stranu Ocelářů v 55. minutě Marcinko, který z dorážky překonal Kacetla a rozhodl o tom, že i pátý zápas série se stane kořistí domácího celku. I přes několik skrumáží před brankou v závěru na tom nic nezměnila ani dvouminutová pardubická power play.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Do zápasu jsme chtěli vletět a Pardubice měly obrovské problémy s naším nasazením. Kluci byli lepší po celý průběh utkání a já jsem neměl sebemenších pochyb, že dáme vítěznou branku. Jsem nesmírně rád, že kluci padali do střel, blokovali a hráli úporně. I když nás to stálo spoustu sil, velmi si ceníme třetího bodu a jedeme do Pardubic ukončit sérii."

Miloš Holaň (Pardubice): "Zdá se mi, že jsme po dvou domácích výhrách měli až moc velké sebevědomí. Za první polovinu zápasu musím být kritický na své hráče. Hráli jsme špatně, nedohrávali jsme a prohrávali souboje. Nebyli jsme ti buldoci a dostali jsme Třinec do vedení 2:0. Ale ve druhé půlce jsme podali fantastický výkon, který gradoval ve třetí třetině, kdy se nám podařilo srovnat. Měli jsme dvě tři šance, kdy jsme mohli výsledek otočit, a po takovém drobném zaváhání jsme to vítězství Třinci darovali."

Góly

Domácí: 16:22. Marcinko, 32:13. Krajíček, 54:19. Marcinko

Hosté: 35:19. T. Svoboda, 43:46. Rolinek

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Martin Růžička (A) – Rákos, R. Vlach, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kvasnica.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Čáslava (A), Trončinský, Mojžíš, Ščotka, Holland – Beran, Tomášek, Rolinek (C) – P. Sýkora (A), Marosz, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda.

Rozhodčí

Pešina, Bulanov – Brejcha, Jelínek

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Gólová radost Pardubic po trefě Tomáše Svobody
Gólová radost Pardubic po trefě Tomáše Svobody

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud