Michal Koštuřík
16. dubna 2018 • 20:03

Gólman Kašík jde ze Zlína do KHL! Dohodl se s Chabarovskem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další český gólman míří do KHL. Extraligová stálice Libor Kašík podle důvěryhodného zdroje iSport.cz podepsal o víkendu kontrakt s Amurem Chabarovsk! Stane se tak spoluhráčem krajanů Michala Jordána, Jana Koláře, Tomáše Zohorny a Tomáše Filippiho.



Co čeká Kašíka na dálném východě u čínských hranic? Extrémně náročné cestování, vykoupené tučnou výplatou a zkušeností z druhé nejlepší soutěže po NHL. „Je to uzavřené, počítají s ním na pozici jedničky,“ uvedl člověk, obeznámený s pozadím transakce.

Chabarovsk leží až u čínských hranic, hráči se tam nehrnou. Na druhou stranu klub patří k ekonomicky dobře zajištěným a Platinum Arena pro sedm tisíc lidí patří k nejmodernějším stadionům v soutěži. Navíc se mužstvo pod ruským trenérem Andrejem Martěmjanovem zvedlo z podprůměru. Letos postoupilo do play off, kde vypadlo v osmifinále s Kazaní 1:4 na zápasy. Ambice pro příští ročník budou minimálně stejné.

Není obvyklé, aby štědře honorovanou práci v KHL získal brankář bez zkušeností z národního týmu či NHL. Kašíkovi se to po plodných extraligových sezonách v mateřském Zlíně povedlo, odchází na své první zahraniční angažmá.

V brankovišti nahradí Fina Juhu Metsolu (29), který byl prvním gólmanem Amuru v předchozích třech sezonách. Kašíkovými konkurenty by měli být Jevgenij Alikin a Jevgenij Kiselev. Ve Zlíně mezitím podepsali Jakuba Sedláčka.

Nejlépe hodnocený extraligový hráč podle deníku Sport odletěl nové angažmá oslavit na dovolenou do amerického Las Vegas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud