Michal Koštuřík
10. března 2018 • 20:03

Kašík, Bukarts pryč. Zlínu začíná boj o přežití

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Zlín? Před sezonou adept na baráž. Dnes smutný vyřazený v předkole play off. Konec s výkonnostně srovnatelnou Olomoucí ukrutně bolí, ale až opadnou emoce, klub a fanoušci by si měli letošní sezony vážit. Kdoví, kdy takovou zase zažijí…



Berani byli na prahu podzimu řazeni mezi outsidery soutěže a nikdo se nemohl divit. Podle jmen na soupisce a nedostatečnému ekonomickému zázemí hrozil průšvihový ročník. Nakonec bylo díky práci trenérů a hráčů blízko čtvrtfinále, každá partie s Venerovými hochy byla naprosto vyrovnaná. Ale to už je pryč, z montérek se musí v klubu převléct do sak a začít jednat.

Aktuálně je situace neradostná. Po odchodu firmy Aukro chybí generální sponzor a nový není ve výhledu. To dnes potvrdil i GM Martin Hosták. Přízeň menších mecenášů taky slábne a rozhodně nebude stačit na pokrytí příštího ročníku. Spoléhat se opět na to, že radnice v případě nouze „půjčí“ hokeji další miliony? To je z dlouhodobého hlediska cesta do pekel a špatná strategie. Doplácejí na ni jiné sporty ve městě včetně fotbalu.

Že Bukarts a spol. v předkole neproměnili žádnou přesilovku? Na to si za pár dní nikdo nevzpomene. Už dnes to přestalo být podstatné. Boj o důstojné přežití Zlína v extralize teprve začne vrcholit. A bude pěkně těžký.

Kádr, z něhož trenéři Svoboda s Hamrlíkem vymáčkli maximum, dostane další těžké direkty. Odchody tří hvězd Libora Kašíka , Robertse Bukartse a Davida Šťastného jsou de facto jisté, stejně jako ukončení kariéry čtyřicetiletého kapitána Ondřeje Veselého.

S výstavbou mužstva se začíná odznova. Kašíka by měl v bráně nahradit navrátilec Jakub Sedláček, místo Šťastného má dorazit právě z Olomouce šikula Jakub Herman. Náhradu za Bukartse bude klub shánět těžko. Na ofenzivní eso Lotyšova kalibru nejsou finance.

S příští sezonou to v tuhle chvíli nevypadá dobře. Ale to si veřejnost říkala i před půl rokem.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Olomouc 2:3. Mora ustála divoký závěr a postupuje! Ve čtvrtfinále se postaví Plzni
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud