Jaroslav Kalina
23. července 2018 • 15:00

Sparta na ledě s Kruppem. Trénink v angličtině s neobvyklou rozcvičkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suchá příprava pod taktovkou kondičního trenéra skončila, nyní si hokejisty Sparty přebírá nový trenér Uwe Krupp. Německá hokejová legenda v pondělí odtrénovala svůj první trénink na pražském ledě. „Kluci pracovali velice tvrdě. Byl to dobrý intenzivní trénink. Hráči pěkně komunikovali, což je skvělé. Jsem rád, že už jsem se Spartou,“ líčil své první dojmy vítěz Stanley Cupu z roku 1996.



Sparťanům od nynějška vládnou obři. Vedle asistenta trenéra Jaroslava Nedvěda, který měří 197 centimetrů, se na úvodním tréninku pražského týmu poprvé objevil i o centimetr vyšší kouč Uwe Krupp. Nejmenší sparťan Lukáš Pech, který měří o 26 centimetrů méně než nový trenér, musel zvedat bradu hodně nahoru.

Premiérové rozbruslení na ledě odstartoval rodák z Kolína nad Rýnem společnou rozcvičkou, kterou uprostřed hřiště vedl útočník Jiří Černoch. Hned to byl neobvyklý prvek, na tvářích hráčů byly vidět úsměvy.

První trénink proběhl v angličtině. Hráči museli občas pořádně naslouchat, aby rozuměli trenérovým pokynům. S komunikací však problém nebyl a tak se mužstvo v klidu soustředilo na úvodní rozbruslení. „Už bylo na čase. Začátky bývají vždycky těžké, ale zlepší se to. Je tu nový trenér a spousta nových tváří. Všichni se moc těší,“ řekl útočník Petr Vrána po tréninkové premiéře Uwe Kruppa.

S angličtinou na tréninku prý neměl žádný problém. „Řekl bych, že ani ostatní kluci neměli. Trenér říkal samé základní věci a hlavně se všechno opakovalo. Věřím, že do měsíce budou všichni dokonale rozumět. Krupp je člověk s obrovskými hráčskými i trenérskými zkušenostmi. Myslím si, že jeho příchod nás všechny může posunout dál,“ myslel si bývalý hráč New Jersey o novém vůdci sparťanské střídačky.

Na někdejším kouči německé reprezentace byla znát pozitivní nálada a velká chuť do  práce. „Léto bude ještě dlouhé, ale všichni se už nemůžeme dočkat, až skončí a začne sezona,“ prozradil Krupp, který do Prahy přiletěl minulý týden.

Všechny hráče prý ještě pořádně nezná, ale hodlá zapracovat na důkladném seznámení. „Snažím se. Zatím je všechno v procesu,“ usmíval se třiapadesátiletý Němec, který přišel do klubu v květnu.

Krupp na scénu! Hokejisté Sparty poprvé trénovali na ledě s novým koučem
Video se připravuje ...

První cíl ve Spartě si stanovil jasně. „Chci najít týmovou identitu. Musíme si udělat obrázek o tom, kdo opravdu jsme a co chceme hrát. Ze Sparty musí být hokejová značka,“ prozradil bývalý obránce Colorada či Detroitu.

O tom, jak by se měli sparťané prezentovat na ledě, má své představy. „Chci, aby kluci hráli dobrý hokej. Musíme mít dobré bruslaře, kteří odvedou kvalitní práci vepředu i vzadu,“ prohlásil s širokým úsměvem muž, který má Spartě pomoci k úspěchu a napravit poslední dvě neúspěšné sezony.

Broš : Osobní ega musí stranou

Pražanům se dva roky nepovedlo vyhrát ani jeden zápas v play off. Krupp se však minulostí nehodlá široce zabývat. „O nepovedené minulé sezoně vím, ale nemůžeme pořád hledět do minulosti. To pro mě není opravdu důležité. Samozřejmě je dobré vědět o tom, jak klub hrál poslední ročníky, ale před Spartou je nová sezona s novými hráči i trenérem. Věřím, že to bude dobré,“ řekl někdejší kouč Eisbären Berlín, odkud zamířil do Prahy.

Sparta si od zahraničního experta hodně slibuje. "Chceme, aby nás vrátil na vrchol a přinesl nový vítr do našeho českého prostředí," přeje si sportovní manažer Michal Broš, který se výrazně podílel na příchodu nových hráčů. "Hleděli jsme hlavně na charakter hráčů. Osobní ega musíme smést ze stolu. Všichni kluci musí přidat ruku k dílu jako jeden tým," řekl bývalý kapitán Pražanů o stmelení mužstva, na kterém si vedení klubu dává v letní přípravě záležet.

Na úvodním tréninku nechyběla ani jedna z letních posil Sparty. Dres Pražanů poprvé oblékl brankář Matěj Machovský , kanadští obránci Jeremie Blain a Steven Delisle, navrátilci ze zámoří Jan Košťálek a Daniel Přibyl, i útočník Matěj Beran. Z širokého sparťanského kádru v pondělí vypadl bek Richard Nedomlel, se kterým se klub domluvil na ukončení spolupráce. Pětadvacetiletý rodák z Prahy se vzápětí dohodl s Hradcem Králové na zkušebním kontraktu.

Krupp cepoval hokejisty Sparty na ledě: Musíme si uvědomit, kdo jsme
Video se připravuje ...

Německý trenér Uwe Krupp vede sparťanský trénink
Německý trenér Uwe Krupp vede sparťanský trénink

Košťálek je zpět ve Spartě. Těšil jsem se do Čech na knedlíky, směje se
Video se připravuje ...

Hráči musí položit ega na stůl ve prospěch týmu, říká manažer Sparty Broš
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud