15. srpna 2018 • 12:34

Liberec přivedl věž. Kanadská posila Doherty bude nejvyšší v extralize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Liberce posílil obránce Taylor Doherty, který naposledy působil v nižší zámořské ECHL v celku Atlanta Gladiators. Sedmadvacetiletý Kanaďan podepsal s Bílými Tygry roční smlouvu. Doherty bude s 203 centimetry vůbec nejvyšší hráčem v extralize, o centimetr méně měří slovenský zadák Juraj Valach z Chomutova.



"Po odchodu Adama Jánošíka nám ke spokojenosti s obrannými dvojicemi chyběl jeden bek. Tento post by měl obsadit Taylor. Očekávám od něj fyzickou hru, podporu útoku a také to, že dokáže zjednat respekt před naší brankou," uvedl v tiskové zprávě trenér a sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

Doherty v uplynulé sezoně v dresu Atlanty nasbíral v 63 zápasech 19 bodů za šest branek a 13 asistencí. Ve čtyřech duelech play off si připsal jednu přihrávku. V jednom utkání nastoupil i v AHL za Providence.

"Do karet nám hraje, že jde o zadáka s holí na pravé straně, ideálně tak zapadne do složení formací. O poslední zbylé místo v obraně se poperou naši mladíci a hráči z Benátek," doplnil Pešán.

Doherty reprezentoval Kanadu v roce 2009 na mistrovství světa hráčů do 18 let a ve stejném roce jej draftovalo San Jose. Vybralo si jej ve druhém kole na 57. místě, ale v NHL si nikdy nezahrál. Na kontě má 257 zápasů v AHL za Worcester, Toronto Marlies a Providence, nasbíral v nich 43 bodů za sedm gólů a 36 přihrávek. Mimo Severní Ameriku bude působit poprvé.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud