Jiří Vítek
30. dubna 2019 • 09:30

Potvrzeno! Kometu místo Zábranského povede Fiala. Útok posílí Lev

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po neúspěšné semifinálové sérii s Libercem oznámil majitel brněnské Komety Libor Zábranský, že končí v pozici hlavního kouče, dnes ráno představil svého nástupce. Je jím 59letý Petr Fiala, který naposledy působil v Olomouci. O tom, že by měl na střídačce extraligového šampiona z let 2017 a 2018 stát od příští sezony právě Fiala, informoval iSport.cz již před dvěma týdny. Klub představil i první posilu, kterou je útočník Jakub Lev, který dosud působil ve Vítkovicích. S klubem podepsal smlouvu na tři roky.



Zábranský převzal A-tým Komety v únoru 2016, kdy v roli hlavního trenéra nahradil Aloise Hadamczika. Nepovedenou sezonu zakončil v předkole, o rok později už však zvedl nad hlavu Masarykův pohár, a vrátil tak Brno po 51 letech na hokejový trůn.

V roce 2018 úspěch s týmem zopakoval, v uplynulé sezoně však jeho tým doplatil na výraznou obměnu kádru a po tradičně průměrné základní části podlehl v semifinále Liberci. Několik dní po konci semifinálové série pak Zábranský oznámil, že končí v roli hlavního kouče Komety.

Petr Fiala na lavičce Olomouce v baráži o extraligu v sezoně 2013/2014
Petr Fiala na lavičce Olomouce v baráži o extraligu v sezoně 2013/2014

„Vždycky jsem říkal, že budu tam, kde mě bude Kometa potřebovat nejvíc. Teď to necítím tak, že mě nejvíc potřebuje na střídačce, ale zejména směrem k výstavbě multifunkční arény je moje účast nutná se stoprocentním nasazením. Také cítím potřebu udělat pár změn i v managementu Komety. Převezmu zpátky některé kompetence, které jsem po mém nástupu na střídačku delegoval na jiné zaměstnance Komety,“ prohlásil brněnský šéf před dvěma týdny pro klubový web.

Jeho nástupcem bude Petr Fiala, který působil od roku 2007 v Olomouci. V roce 2014 dovedl z pozice hlavního trenéra hanácký klub do extraligy, po jedné sezoně v nejvyšší se pak přesunul k olomoucké mládeži. V uplynulé sezoně vedl z pozice trenéra tamní dorostence.

„Jsem moc rád, že jsme s Petrem dospěli k dohodě. Máme spolu spoustu podobných názorů na hokej. Dlouhodobě prokazuje, že umí pracovat s mladými hráči, a i to je jeden z důvodů, proč jsem se pro Petra rozhodl. Chceme pokračovat v trendu zabudovávání talentovaných mladých hráčů, kterých máme v klubu spoustu,“ uvedl Zábranský.

Kometa také představila první letní posilu, kterou je Jakub Lev, který dosud působil ve Vítkovicích. 28letého útočníka zlákaly do Brna vysoké ambice. S klubem podepsal smlouvu na tři roky. „Největší lákadlo v Kometě je pro mě cesta za úspěchem. Má potenciál být každý rok nahoře,“ uvedl Lev.

Mistr padl! Zaplněná aréna hlasitě děkovala Kometě
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Kometa - Liberec 1:3. Brno mistrovský hattrick nepromění, zastavili je Tygři
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud