24. dubna 2019 • 16:47

Velký návrat! Köhler posílí Zlín: Kometa i já jsme nebyli se sezonou spokojeni

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Bedřich Köhler bude v příští sezoně hrát v extraligovém Zlíně. Čtyřiatřicetiletý hráč působil v uplynulé sezoně v brněnské Kometě, předtím hrál tři roky za Hradec Králové. Ve Zlíně hrával Köhler už v letech 2008 až 2015, v sezoně 2013/14 s týmem vybojoval mistrovský titul. S PSG Berani Zlín podepsal víceletou smlouvu, její přesnou délku klub nezveřejnil.



V této sezoně zaznamenal Köhler v Kometě v 58 zápasech šest branek a šest asistencí. "Ročník v Brně mi nevyšel, jak jsem si představoval. Ani já ani Kometa jsme s ním nebyli spokojení. Poté jsme se rozhodovali, co dál. S agenty jsem řešil primárně Zlín. Jsem rád, že jsme se dohodli. Jednání byla krátká a velice korektní. Jsem rád, že to klaplo," řekl dnes novinářům Köhler.

Zkušený útočník Bedřich Köhler se po čtyřech letech vrací do Zlína
Zkušený útočník Bedřich Köhler se po čtyřech letech vrací do Zlína

Podle generálního manažera zlínských hokejistů Martina Hostáka je Köhler cenný především před soupeřovou brankou a v přesilovkách. "Velmi si ho vážím jako hokejisty, který má hodně za sebou. Myslím si, že velice vhodně doplní náš tým. Přinese další zkušenost, klid, drajv. V kabině určitě bude mít velké slovo," uvedl Hosták.

Rodák z Ostravy působí v nejvyšší tuzemské hokejové soutěži od sezony 2003/04, kdy do ní poprvé naskočil v dresu Vítkovic. V extralize odehrál Köhler 850 utkání s bilancí 181 branek a 146 asistencí. Zahrál si i za reprezentaci.

Kometa Brno - Zlín: Důrazný Bedřich Köhler dorazil puk za Kašíka, 2:1
Video se připravuje ...

Olomouc - Kometa Brno: Bedřich Köhler vyrovnal stav utkání na 2:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud