Pavel Ryšavý
3. července 2019 • 13:20

Pardubicemi zahýbal (ne)prodej akcií. Co dál se Salfickým a Čáslavou?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád se něco děje. Pardubice jsou místo, kde od baráže vládne docela šrumec, změnilo se vedení, mění se hráčský kádr. Trochu na pozadí toho všeho ale prosvištěla nabídka menšinových akcionářů Dušana Salfického, Petra Čáslavy a Jaroslava Šudy prodat společně svůj podíl, tedy 16,1 procent Dynama. Zastupitelé města o chystané akci neměli žádnou informaci, dozvěděli se ji zprostředkovaně. Co se vlastně stalo a jaká je nyní pozice Dušana Salfického s Petrem Čáslavou?



Právní zástupce, kterého si minoritní akcionáři pardubického klubu najali, rozeslal v průběhu června na desítky adres mail s tím, že Dušan Salfický, Petr Čáslava a Jaroslav Šuda chtějí hromadně prodat svých 16,1 procent akcií klubu. Kdo stojí o podíl, ať pošle nabídku.

„Dovoluji si vás tímto oslovit jako potenciálního zájemce o nákup akciového podílu v klubu HC PARDUBICE. Vaši reakci prosím zašlete nejpozději do 30. června 2019, prodejní proces bude následně pokračovat pouze s vybranými zájemci,“ stojí v oficiálním mailu.

Problém? Někteří zastupitelé města Pardubice, tedy majoritního vlastníka, ho měli především s tím, že Salfický a spol. chtěli podíl prodat bez jeho vědomí. „Předpokládám, že byl nebo bude dodržen článek 6, bod 3 stanov společnosti HC Dynamo, který říká: O záměru převést akcie je akcionář povinen informovat písemně představenstvo společnosti,“ tázal se na zastupitelstvu radní Vít Ulrych.

„Nezlobte se na mě, ale tohle je pro mě faul od menšinových akcionářů, kteří se falešně byli v prsa, jak s klubem dýchají,“ nelíbila se akce zase Karlu Haasovi.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud