Ondřej Kuchař
8. července 2019 • 12:45

Restart ve Spartě? Réway je blízko dohody, nabídek má prý ale víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snaží se zastavit smutný pád. Útočník Martin Réway platil za největší slovenský talent své generace, předpoklady však zatím nenaplnil. Měl problémy s disciplínou, pak přišly i vážné zdravotní trable. Teď by však měl být znovu fit. Chce dokázat, že jeho hvězda ještě nezhasla. Dost možná se o další restart pokusí v české extralize. Podle informací Sportu je blízko dohody se Spartou, za niž hrál v mládežnických kategoriích a pak v letech 2014-15.



Per aspera ad astra. Přes nesnáze ke hvězdám. Tohle heslo má na ruce vytetované Martin Réway. Úsloví trefně symbolizuje jeho cestu. Cestu mimořádným talentem obdařeného hokejového génia, kterého však v pouti za sportovní slávou brzdí vlastní hlava. K té se navíc v posledních letech přidalo i zdraví.

V létě 2016 mu lékaři diagnostikovali zánět srdečního svalu. Ten přišel ve chvíli, kdy se mladík radoval z podpisu smlouvy s Montrealem. Celou sezonu proto musel vynechat. V té další odehrál pouhých pět utkání na farmě v AHL, aby se pak vrátil zpátky do Evropy. Ročník dohrál v bratislavském Slovanu, loni se pokusil rozjet na zkoušce v hradeckém Mountfieldu. Neuspěl.

Dva zápasy si potom střihnul za třetiligový Dolný Kubín, deset utkání přidal v Tingsrydsu, ve švédské druhé nejvyšší soutěži. Gól ale nedal. Za poslední tři sezony odehrál Réway pouhých pětatřicet zápasů, vstřelil v nich pouze jedinou branku!

Teď hledá místo, kde by se pokusil o další restart uvadající kariéry. V Praze se připravuje pod vedením uznávaného kondičního trenéra Michala Břetenáře. V Česku by také mohl zahájit sezonu, nebo se aspoň pokusit porvat o místo v některém z týmů. „Jsem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud