Pavel Bárta
4. srpna 2019 • 13:15

Povstání v obraně Plzně. Špaček chce důraz, pomůže talent z Pardubic

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběl větší důraz kolem brány. I to byl důvod, proč hokejová Plzeň v minulé sezoně neprošla přes semifinále play off. Třetí flek byl výborný výsledek, ale chtěla ještě výš. Indiáni tedy před novou sezonou překopali obranu, množství změn připomíná povstání. S některými beky se rozloučili sami, jiní odešli hledat štěstí jinam z vlastní vůle. Jak tedy vypadá plzeňská defenziva? V placené části článku najdete i rozhovor s výraznou posilou zadních řad Vojtěchem Budíkem.



Beci Škodovky, to byli v posledních letech většinou dobře stavění, ale pohybliví zadáci s útočnými sklony. Po letní transfúzi obrana omládne. A taky by po zkušenostech z minulé sezony měla přitvrdit.

V Plzni se cíleně ohlíželi po určitých typech a povedly se jim docela zajímavé úlovky. Bohumil Jank, který přišel z Chomutova, má být tím, kdo dodá obraně říz a nakazí tím třeba i ostatní. Vojtěch Budík může zadní řady probudit, patří k velkým talentům extraligy.

„Zrovna beka jako Jank jsme potřebovali. Někoho, kdo bude taky tvrdit muziku. Myslím, že tohle nám trošku chybělo i v posledním play off. Naše obrana byla spíš o talentu, hodně do útoku. Jakmile před rokem odešel David Sklenička, někoho takového jsme potom už neměli. Věříme, že Bobby Jank bude ten, který nám v tom pomůže. Když vezmu Třinec, který nás vyřadil v semifinále, mladej (David) Musil byl obránce, jakého jsme postrádali,“ vysvětluje asistent trenéra Jaroslav Špaček, který má obránce na starost.

V Plzni smazali americkou stopu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud