9. října 2019 • 10:24

Ani Růžička, ani Hadamczik! Jako hlavní kouč povede Dynamo Bělohlav

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulovalo se o zvučných jménech typu Vladimíra Růžičky nebo Aloise Hadamczika, realita je ale jiná. Po sobotním odvolání Ladislava Lubiny byl novým hlavním koučem extraligových Pardubic oficiálně jmenován Radek Bělohlav. Klub o tom informoval na webu. Dosud byl Bělohlav šéfem střídačky jen v nedělním utkání s Kladnem, které Dynamo vyhrálo 3:2 a poprvé v sezoně doma bodovalo. I tak ale Pardubice zůstaly v tabulce poslední.



Asistenty devětačtyřicetiletého bývalého útočníka budou v nejbližších dvou zápasech v pátek doma proti Liberci a v neděli na ledě Plzně i nadále Otakar Janecký a Petr Čáslava, jenž se na střídačku vrátil po Lubinově odvolání, ale na postu asistenta působil již v minulé sezoně. V příštím týdnu pak má Bělohlav možnost, aby si navrhl konečnou podobu realizačního týmu.

"Jsem rád, že jsme se s Radkem Bělohlavem dohodli na tom, že zůstane na pozici hlavního trenéra. Tým ho zná a já věřím, že jeho pozitivní vliv v kabině i na střídačce povede k dalším vítězstvím," řekl Martin Sýkora, předseda představenstva a generální ředitel pardubického klubu.

Lubina se stal prvním odvolaným koučem v extraligové sezoně. Dvaapadesátiletému trenérovi se stala osudnou páteční porážka Východočechů na ledě Zlína 3:4, která byla pro tým čtvrtou v řadě. Lubina měl přitom ultimátum, že Dynamo musí zápasy ve Zlíně i následně doma s Kladnem vyhrát.

V Pardubicích působil Lubina od začátku prosince. V mimořádně těžké sezoně se mu podařilo zachránit tradiční klub mezi elitou v baráži. "Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním," vysvětlil důvody jeho odvolání Sýkora.

"Změnou na postu hlavního trenéra chceme především zastavit výsledkový propad. Tým má kvalitu, které neodpovídají výsledky," doplnil Sýkora.

 

Radek Bělohlav byl po odvolání Ladislava Lubiny oficiálně jmenován novým hlavním koučem hokejistů extraligových Pardubic. Má si vybrat realizační tým.
Radek Bělohlav byl po odvolání Ladislava Lubiny oficiálně jmenován novým hlavním koučem hokejistů extraligových Pardubic. Má si vybrat realizační tým.

SESTŘIH: Pardubice - Kladno 3:2. Dynamo zabralo, Jágr měl v zápase bilanci 1+1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud