21. ledna 2020 • 20:05

Litvínov chce zachránit ligu. Přivádí beka, který rozjel hokejové MeToo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Litvínova posílil Kanaďan s ukrajinsko-nigerijskými kořeny Akim Aliu. Třicetiletý univerzál má na kontě sedm startů v NHL za Calgary. Aliu hrál naposledy v minulé sezoně nižší zámořskou soutěž ECHL za tým Orlando Solar Bears. Nedávno o něm bylo slyšet v souvislosti s trenérem Billem Petersem, jehož označil za rasistu. Severočeský klub o příchodu kanadské posily informoval na svém webu.



Aliu byl při působení v juniorské OHL produktivním útočníkem a sbíral takřka bod na zápas. Dostal se nakonec až do slavné NHL, kde si za sedm zápasů připsal dvě branky a nahrávku. V posledních letech už ale nastupoval spíše v obranných řadách a stejně tak s ním počítají i Severočeši.

"Akim je urostlý hráč s výborným čtením hry a na svoji výšku i výborným bruslením. Očekáváme od něj především důraz, tvořivost a podporu útoku," uvedl předseda klubového představenstva Jiří Šlégr na adresu hráče, jenž okusil i švédskou či Kontinentální ligu. V sezoně 2017/18 odehrál Aliu také devět zápasů v dresu Banské Bystrice.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud