Miroslav Horák
25. února 2020 • 04:50

Prezidenti z Liberce zase vládnou extralize. Proč klub pořád šlape?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezidenti sídlí v hlavních městech, a tak není daleko od pravdy, že Liberec je metropolí českého hokeje. Bílí Tygři se ženou za čtvrtým Prezidentským pohárem za posledních pět sezon. Masivní dominance… Pokud v dnešní dohrávce Augustův soubor skolí Plzeň za tři body, bude v předstihu hotovo. Proč je zrovna severočeská scéna pořád nahoře? Deník Sport vybírá pět zásadních důvodů.



1. Fabrika, co má zvuk

Máte hromadu firem, kde levá ruka neví, co dělá pravá. Pod Ještědem dokázali postupem let postavit továrnu s odděleními, kde každá má svého mistra. Vedení Bílých Tygrů sestavilo a časem vyladilo plán a manuál, jak má vypadat reprezentant její firmy. Jak na ledě, tak v kabinách i v kancelářích. Vznikla jakási DNA, která výrazně přesáhla hranice regionu.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

Organizace získala zvuk a prestiž i v cizině. Na pronikavé výsledky se nabalilo vše ostatní, včetně servisu pro sportovce, na nějž slyší hráči z celé republiky. Z evropských soutěží nebo i z NHL či z farem se do extraligy vracejí výkonné i charakterní osobnosti. Kvůli titulu, pro restart kariéry, pro odpich k dalšímu angažmá venku, další v líhni vyrůstají. Hokejisté vědí, že je u Tygrů čeká kvalitní zacházení v perfektním zázemí. Výsledkem je na 99 % další prezidentská trofej, za zády titul 2016, řada finále a semifinále.

POSLEDNÍ DRŽITELÉ PREZIDENTSKÉHO POHÁRU
2020 Liberec 96 (po 47 zápasech)
2019 Liberec 101
2018 Plzeň 107
2017 Liberec 103
2016 Liberec 118

2. Faktor Šmíd

Stává se často, že klub jednu sezonu vystřelí do výšin a to hlubší propad jej v následujícím ročníku čeká. Také Liberec procházel v minulosti útrapami, výskoky a pády, než se našel. Pomineme-li letité kvalitní ekonomické zajištění, zásadním počinem bylo angažování slovenského vůdce

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud