Květoslav Šimek
23. března 2020 • 15:25

Tohle je budoucnost Třince. Bratři Kovařčíkové prodloužili smlouvy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sourozenci Kovařčíkové prodloužili smlouvy s třineckými Oceláři. Čtyřiadvacetiletý Ondřej a o rok mladší Michal, kteří v klubu hrají od žákovských kategorií, za sebou mají nejlepší základní část kariéry. Poprvé ji odehráli kompletní, Michal nasbíral 27 bodů (12+15), Ondřej 19 (10+9).



„Nechávali jsme to na agentovi, ale naší prioritou bylo zůstat,“ vysvětlují bratři v klubovém prohlášení. „Budujeme si pozici v týmu, posouváme se herně i sestavou. Jsem moc rád, že jsme se dohodli, jsme tady spokojení,“ říká Michal Kovařčík, který si v uplynulé sezoně zahrál i v národním týmu.

Potěšený novým kontraktem byl i starší Ondřej. „Jednání se ani neprotahovala. Obě strany měly zájem, aby se  prodloužila spolupráce a vyšli jsme si vzájemně v požadavcích vstříc. Jiné možnosti jsme ani nezvažovali, protože jsme ještě byli i na příští sezonu pod smlouvou.“ Do dalších let mají v tomto směru klid. „Máme v Třinci nejlepší podmínky k rozvoji, odejít kamkoli v rámci naší extraligy bych vnímal jako krok zpět.“

Sourozenci Kovařčíkové už pomohli Ocelářům ke třem medailím. V roce 2016 byli klíčovými postavami zlatého tažení juniorského týmu. Ve své premiérové extraligové sezoně 2017/18 zazářili ve stříbrném play off a obsadili první dvě místa v anketě Nováček sezony. V minulé sezoně už s Oceláři slavili mistrovský titul.

„Vidíme v nich potenciál,“ říká Jan Peterek, sportovní ředitel Ocelářů. „Každým rokem se zlepšují a je předpoklad, že jejich výkonnost ještě poroste. Už teď jsou platnými hráči a dokáží rozhodovat zápasy, což potvrdili i v posledních play off. Věřím, že budou pro náš klub přínosem.“

NEJ bitky hokejové extraligy: Vopat rozparovač, nezklamal Kočí ani Hollweg
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud