17. dubna 2020 • 13:00

SE SIMONOU: Rousek o Spartě i práci doma. Prý jsem levej, směje se

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z vyjukaného nováčka se stala jedna z opor Sparty. Lukáš Rousek však ani druhou sezonu neabsolvoval s Pražany kompletní. Kvůli koronaviru byla extraliga předčasně ukončena. Přesto mladý hokejista pociťuje oproti minulému ročníku výrazné zlepšení. „Nejvíc asi v síle při osobních soubojích, také v technice a zlepšil jsem hlavu po psychické stránce, což je u hokejistů velmi důležité,“ říká v pořadu SE SIMONOU.



S 29 body patřil mezi top pět nejlepších sparťanů základní části. Pražané ji navíc zakončili na třetím místě a plánovali si, jak v play off zaútočí na mistrovský titul. Jenže kvůli pandemii koronaviru byla extraliga předčasně ukončena a Lukáš Rousek a spol. měli smůlu.

„Mrzelo mě to hodně, protože základní část jsme hráli dobře a chtěli jsme si tu formu přenést i do play off,“ říká jeden z největších talentů v Česku, kterého minulé léto draftovalo Buffalo.

Právě za americký tým měl Rousek od příští sezony hrát, ale nakonec se situace změnila a pobude ještě nějaký čas v Praze. V kádru Sparty si ostatně už zvykl.

„Už jsem víc v klidu. Nejsem neustále vystrašený, že jsem mezi dospělými a že jsou fyzicky někde jinde. V této sezoně jsem kluky bral jako moje vrstevníky a přestal jsem se bát,“ popsal, jak probíhala aklimatizace v natřískaném kádru Pražanů.

Sparťan Lukáš Rousek na ledě s obráncem Martinem Pláňkem z Mladé Boleslavi
Sparťan Lukáš Rousek na ledě s obráncem Martinem Pláňkem z Mladé Boleslavi

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud