17. dubna 2020 • 13:00

SE SIMONOU: Rousek o Spartě i práci doma. Prý jsem levej, směje se

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z vyjukaného nováčka se stala jedna z opor Sparty. Lukáš Rousek však ani druhou sezonu neabsolvoval s Pražany kompletní. Kvůli koronaviru byla extraliga předčasně ukončena. Přesto mladý hokejista pociťuje oproti minulému ročníku výrazné zlepšení. „Nejvíc asi v síle při osobních soubojích, také v technice a zlepšil jsem hlavu po psychické stránce, což je u hokejistů velmi důležité,“ říká v pořadu SE SIMONOU.



S 29 body patřil mezi top pět nejlepších sparťanů základní části. Pražané ji navíc zakončili na třetím místě a plánovali si, jak v play off zaútočí na mistrovský titul. Jenže kvůli pandemii koronaviru byla extraliga předčasně ukončena a Lukáš Rousek a spol. měli smůlu.

„Mrzelo mě to hodně, protože základní část jsme hráli dobře a chtěli jsme si tu formu přenést i do play off,“ říká jeden z největších talentů v Česku, kterého minulé léto draftovalo Buffalo.

Právě za americký tým měl Rousek od příští sezony hrát, ale nakonec se situace změnila a pobude ještě nějaký čas v Praze. V kádru Sparty si ostatně už zvykl.

„Už jsem víc v klidu. Nejsem neustále vystrašený, že jsem mezi dospělými a že jsou fyzicky někde jinde. V této sezoně jsem kluky bral jako moje vrstevníky a přestal jsem se bát,“ popsal, jak probíhala aklimatizace v natřískaném kádru Pražanů.

Sparťan Lukáš Rousek na ledě s obráncem Martinem Pláňkem z Mladé Boleslavi
Sparťan Lukáš Rousek na ledě s obráncem Martinem Pláňkem z Mladé Boleslavi

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud