Adam Lacek
25. dubna 2020 • 19:21

Přijde Plzeň o Jánošíka? Odchod je na spadnutí, švédský klub chce i Ordoše

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport extraliga zřejmě přijde o další dva zajímavé hráče. Adam Jánošík a Jan Ordoš by podle švédských médií měli zamířit do Oskarshamnu, posledního celku uplynulé základní části tamní SHL. Plzeňský obránce je s klubem údajně už ústně dohodnutý a zbývá jen doladit poslední detaily, útočník Liberce je rovněž blízko dohody.



Jánošíkův přestup je prý už na spadnutí. S informací jako první přišel web Barometern.se, podle nějž už jen zbývá doladit detaily hráčské smlouvy. „Jednáme s mnoha hráči a agenty. Zatím není nic jasného,“ uvedl generální manažer klubu Thomas Fröberg.

Slovenský reprezentant přišel do Plzně teprve v druhé polovině ledna. Výměna za Michala Moravčíka tehdy vyvolala pozdvižení, vedení Škody ji však vysvětlovalo smysluplně. Moravčík totiž už tehdy měl dohodnuté angažmá v zahraničí pro příští sezonu, zatímco s Jánošíkem klub počítal i do budoucna.

„Víme, že po sezoně bude (Michal Moravčík) odcházet, a Adama jsme měli vytipovaného, že by mohl zaujmout jeho místo. Pro výměnu jsme se rozhodli už nyní a doufáme, že bude pro všechny strany přínosná,“ uvedl tehdy sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web.

Co si o možných odchodech Adama Jánošíka a Jana Ordoše myslíte vy? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Jánošík odehrál za Plzeň v závěru základní části 15 zápasů a nasbíral pět bodů (2+3). Nyní se podle všeho bude stěhovat do Oskarshamnu, v uplynulé sezoně nováčka nejvyšší švédské soutěže.

Stejný klub má navíc zájem i o talentovaného útočníka Jana Ordoše. Ten je sice pod smlouvou v Liberci, součástí kontraktu nicméně má být klauzule o možném odchodu do zahraničí. Podle zdrojů švédského webu SportExpressen je i jeho příchod blízko dotažení.

„Bez komentáře. Až budeme mít přestupy hotové, zveřejníme to,“ zůstal tajemný GM Fröberg při dotazu na možné příchody. Stejný tón zachoval i při konkrétním dotazu na Ordoše. „Odpovím stejně. Pokud někoho přivedeme, zveřejníme to.“

Jasno by mělo být nejpozději příští pátek, kdy se v Česku otevírá hráčský trh, a kluby budou zveřejňovat změny v kádrech.

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

NEJ nájezdy této sezony: Wolski jako Forsberg nebo pěkný nájezd Pecha
Video se připravuje ...

Nejpodceňovanější hráči extraligy? Flek, Lenc, ale i Jelínek nebo Krošelj
Video se připravuje ...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana, deník Sport, 25. dubna Titulní strana, deník Sport, 25. dubnaFoto Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud