1. května 2020 • 09:31

Motor oznámil příchod Čiliaka! Nováček lovil ve Vsetíně, posilou i Indrák

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský brankář Marek Čiliak z Komety Brno posílil nováčka hokejové extraligy Motor České Budějovice. Vedle třicetiletého majitele zlatých medailí z české nejvyšší soutěže z let 2017 a 2018 míří na jih Čech obránce Ondřej Slováček s útočníkem Vítem Jonákem ze Vsetína. Útok posílí také Miroslav Indrák z Plzně a Daniel Voženílek, který byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem první ligy v dresu Litoměřic.



Čiliak opustil Brno, kde chtějí sázet na Karla Vejmelku. S Motorem podepsal účastník dvou mistrovství světa tříletý kontrakt. Už v uplynulé sezoně kvůli vytížení hostoval od října do prosince ve Zlíně.

V české extralize Čiliak, který má díky stříbru (2014) a bronzu (2015) kompletní sadu medailí, odchytal 295 zápasů s průměrem 2,30 obdržené branky na zápas, s úspěšností 91,62 procenta a udržel 31 čistých kont. Odchovanec Zvolenu má za sebou také angažmá v Nitře, ve Znojmě v EBEL a v ročníku 2018/19 ve Slovanu Bratislava v KHL.

Pětadvacetiletý Slováček se může těšit na extraligovou premiéru. V dresu mateřského Vsetína byl s 39 body za šest branek a 33 asistencí z 53 utkání třetím nejproduktivnějším obráncem uplynulé sezony první ligy.

Trh se otevírá! Sledujte přestupy v Tipsport extralize ONLINE >>>

O tři roky starší Jonák už v Českých Budějovicích působil v sezoně 2017/18. V minulém ročníku první ligy nasbíral v 56 duelech 37 bodů za 13 gólů a 24 přihrávek. V extralize má plzeňský odchovanec na kontě za Liberec a Mladou Boleslav 108 utkání a 17 bodů (5+12).

Čtyřiadvacetiletý Indrák od začátku ledna hostoval z Plzně ve Vítkovicích a v uplynulé sezoně zaznamenal v 30 zápasech 11 bodů za šest branek a pět asistencí. Odchovanec Písku v extralize nasbíral v 336 duelech 160 bodů (86+74).

Po sedmi letech v podpalubí zpět mezi elitou. Jak šel čas s budějovickým Motorem
Video se připravuje ...

Stejně starý Voženílek přichází z Pardubic, které ho zapůjčily do Litoměřic. V uplynulé sezoně druhé nejvyšší soutěže si připsal 64 bodů (22+42) z 57 utkání. Lepší byl jen Petr Kafka z Frýdku-Místku se 70 body. V jednom utkání nastoupil za mateřské Pardubice. Celkem má v extralize na kontě 79 utkání a pět bodů (2+3).

Pokračovat v Motoru budou útočníci Albert Michnáč a Adam Raška. Jednadvacetiletý Michnáč bude nadále hostovat na jihu Čech ze Sparty. O čtyři roky starší Raška podepsal s klubem novou smlouvu.

V Českých Budějovicích, které se vrátily do nejvyšší soutěže po sedmi letech, už nebudou pokračovat útočníci Jakub Babka, Lukáš Endál, Jan Kloz a Jan Veselý. Brankář Milan Klouček se vrátil do Pardubic a útočník Jiří Šimánek ukončil kariéru.

Co si o změnách v Motoru myslíte vy? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud