Michal Koštuřík
14. ledna 2021 • 16:40

Kometu zvedají junáci, povedly se i posily. Kdo odnese turbulence?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové pořádky. Kometě pomohla k sérii šesti obodovaných partií v řadě rekonstrukce defenzivy. Nebylo zbytí. Pilíře, na kterých to mělo vzadu stát, se rozsypaly. Filip Pyrochta odnesl slabší výkonnost odsunem do Vítkovic, podobný osud nejspíš čeká Lotyše Ralfse Freibergse a další. Teď frčí junáci Filip Král (21), Jan Mlčák (19), Stanislav Svozil (17) a posila Petr Zámorský (28). Tahle Kometa je mladá a (zatím) úspěšná. Díky čemu se zvedla z útlumu a jaké další kroky jsou na obzoru?



Při pohledu na brněnskou sestavu vás to bouchne do očí. Kde je Ralfs Freibergs? Jednoduše: nemá místo. Mezi sedmičku beků se nevejde. Navíc je drahý.

„Ralfs určitě není spokojený se svým vytížením. My jsme od něj taky čekali víc. Jeho ofenzivní potenciál zatím nejsme schopní využít. Jsme v kontaktu s jeho agentem,“ nevylučuje šéf Komety Libor Zábranský rozvázání spolupráce.

Stabilní lotyšský reprezentant a letní superposila ze Zlína se v Brně nechytla. Ale vůbec. Freibergsovy kiksy při bránění vyústily v situaci, že je devětadvacetiletý sympaťák k dispozici jiným týmům.

Když Zábranský cítí, že něco nefunguje, řízne do toho. Bez ohledu na jméno, výši smlouvy. „Mladí beci to zvládají výborně,“ těší ho naopak. Lotyš přitom patřil ve všech třech sezonách, které odehrál za Berany, mezi nejproduktivnější zadáky celé extraligy.

Ze střední generace má dnes v Brně pevnou pozici

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud