3. února 2021 • 14:28

Reakce na dotační kauzu, sudí Lacina má stopku: Dočasné opatření, ne trest

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Královéhradecký kraj prošetřuje půlmilionovou dotaci na loňský finálový turnaj Ondrášovka Cup v Hradci Králové pro dvanáctileté fotbalisty. Podle informací deníku Sport se pořádající spolek, jehož předsedou je hokejový extraligový rozhodčí Petr Lacina, dopustil podvodu tím, že vykázal nepravdivé údaje na fakturách a zfalšoval podpisy. Ten sice podezření odmítl, komise rozhodčích mu přesto dočasně pozastavila nominaci k utkáním.



Celou kauzu, na kterou Sport upozornil, rozebiráme zde>>>

„Pokud se potvrdí mediální informace v celé věci, je předseda asociace Martin Malík připraven okamžitě iniciovat, aby FAČR ukončila záštitu nad celým turnajem,“ řekl novinářům mluvčí FAČR Michal Jurman.

„FAČR tento fakt považuje za smutnější o to více, že se jednalo o akci, které se v loňském roce zúčastnilo více než 16 malých dětí, které tento turnaj měl vést ke vztahu k fotbalu a pohybovým aktivitám obecně,“ dodal Jurman.

Deník Sport tvrdí, že spolek vyúčtoval na fakturách osoby, co se turnaje vůbec nezúčastnily, a věci, které k uskutečnění zápasů nebyly potřeba. Spolek kraji půlmilionovou dotaci v minulých dnech vrátil.

Lacina nařčení z podvodu prostřednictvím vyjádření zaslané komisi rozhodčích hokejového svazu odmítl. „Zdůraznil, že spolek poskytuje příslušným krajským institucím při jeho prošetření součinnost, a věří, že se vše vyjasní co nejdříve,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Komise rozhodčích přesto Lacinovi do odvolání pozastavila nominaci k zápasům. Naposledy sudí řídil nedělní extraligové utkání v Třinci. „Vzhledem k probíhajícímu šetření nejde o trest, ale o dočasné opatření, k němuž jsme přistoupili proto, že se jedná o podezření z jednání, které je neslučitelné s principy komise rozhodčích ČSLH,“ uvedl předseda komise Vladimír Šindler.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud