Pavel Ryšavý
4. března 2021 • 14:28

Posily v extralize: rozebrané do ledna, ale přísně tajně! Čeho se kluby bojí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga má jednu tradici. Nová sezona začíná 1. května, což je taky den, kdy se kluby na svých webech a sociálních sítích chlubí posilami. Papírově? Dřív se s novým hráčem nejednala, nesmělo. Realita je ale jiná. Nejlepší borci, o které je největší zájem, mají nové kontrakty na příští ročník už od prosince nebo ledna. Oficiálně vám takovou věc ovšem nikdy nikdo nepotvrdí, byť se zprávy o zaručeném podpisu kontraktu mezi veřejností samozřejmě šíří. V placené části článku iSport Premium si přečtěte, jak probíhá získávání posil v průběhu sezony či proč v Česku nemůže fungovat podepisování smluv stejně jako v NHL.



Kdo nepodepisuje v lednu, okrádá svoji rodinu, tedy klub. Tak to v extralize chodí a nejspíš i dlouho bude. Čistě podle smlouvy hráč nesmí pod stávajícím kontraktem jednat s konkurencí dřív, než když mu k 30. dubnu končí kontrakt. Na druhou stranu, může tak činit jeho zástupce, tedy agent, což se i děje.

Pokud chce klub získat rozdílového hráče, jemuž jinde dobíhá kontrakt, musí se s ním (s jeho agentem) domluvit nejpozději do konce ledna. Když ne? Plácne si s jiným. Kdyby manažer čekal na termín 1. května, zjistí dvě věci. Za prvé, na trhu už prakticky nikdo není. Za druhé, půlka vlastního týmu už má podepsáno jinde.

Třeba ve Švýcarsku přitom s klidem oznámí v rozjeté sezoně. Hokejista XY od příštího ročníku odejde z Lugana do Davosu. Nikdo se moc nediví, nespekuluje. Hráč chce vyhrát, hraje o svoje renomé i peníze.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud