Květoslav Šimek
27. dubna 2021 • 04:55

PĚT mistrovských bodů Třince: tým, Vránův návrat i vzestup Kacetla

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Nekončící oslavy jsou na místě, vytoužený titul po roční vynucené pauze je zpátky v rukách původních majitelů. Třinečtí Oceláři přejeli Bílé Tygry 4:1 na zápasy, pro obhajobu si dokráčeli v pěti zápasech. Kterých pět atributů rozhodlo o úspěchu party Václava Varadi nejen ve finále i celém play off?

  • Kvalita a hloubka

    Sestavu mají Oceláři našlapanou, kvalitní. A má hloubku. První útočná formace Matěj Stránský, Petr Vrána, Martin Růžička patří k nejlepším v extralize, nicméně nebezpečné jsou všechny. Důkazem budiž 14 bodů (2+12) Michaela Špačka nebo 6 gólů Michala Kovařčíka. Minimálně bod si v play off připsalo 20 hráčů.

    Třinec - Liberec: Masarykův pohár v rukách Ocelářů!
    Video se připravuje ...

  • Vránův návrat

    V létě si zkušeného útočníka Petra Vránu spoluhráči vybrali za nového kapitána. Logická volba. Charakterově i herně patří k největším osobnostem týmu, je to přirozený lídr ověnčený hromadou úspěchů. Tři kola před koncem základní části ho srazila rodinná tragédie. Přesto se k týmu vrátil. Dodal kvalitu, energii i klid.

    Třinec - Liberec: Petr Vrána mohl slavit přímo na ledě i se synem
    Video se připravuje ...

  • Jistý Kacetl

    Zkušeného Jakuba Štěpánka, třineckou brankářskou jedničku, skolil před play off covid. Ondřej Kacetl přišel k Ocelářům v prosinci z prvoligového Přerova, v základní části měl nejslabší čísla z třineckých gólmanů. V play off zářil, byl oporou. Nechyboval, přidal nadstandardní zákroky, nasbíral šest nul a překonal rekord Romana Málka.

  • Týmová obětavost

    Oceláři nemají tým napumpovaný pouze ofenzivním talentem a šikovností. V play off měli suverénně nejvíc zblokovaných střel (260). Klasickou disciplínu zápasů o všechno navíc vylepšovali každým kolem. Ve čtvrtfinále s Kometou zblokovali 34 % střel, v semifinále s Mladou Boleslaví 48 % a ve finále s Libercem 50 %. Nejaktivnější byl Milan Doudera (35).

  • Kondice a marodka

    I během nucené pauzy z úvodu sezony se Oceláři připravovali v Polsku. Zůstali v tempu. Proti Liberci měli výhodu i v marodce. Tygrům dlouhodobě chyběli Ladislav Šmíd a Tomáš Filippi, trest dostali Adam Musil a Petr Jelínek a problémy měli Dávid Gríger i Michal Birner. Ocelářům v klíčové části sezony vypadli „pouze“ Jan Jaroměřský a Ondřej Kovařčík.

    Třinec - Liberec: Domácí kouč Varaďa dostal k pětačtyřicátinám mistrovský pohár
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud