3. září 2021 • 23:03

Pardubice v generálce rozstřílely Vrchlabí, Vítkovice padly s Trenčínem

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic podlehli v generálce na start nové sezony extraligy v Trenčíně 2:4. Pardubice v závěrečném testu uspěly na hřišti partnerského prvoligového Vrchlabí a zvítězily 5:0. Motor České Budějovice vyhrál v Linci 3:2 a účastníka mezinárodní rakouské ligy přivítá ještě v odvetě v neděli doma.



Trenčín dostal ve 3. minutě do vedení kanadský obránce Patrick Kudla, který do Dukly zamířil v létě z Litvínova. V polovině utkání zvýšil v přesilové hře Šimon Beták, ale za 83 sekund bylo vyrovnáno.

Nejdříve se prosadil Jan Hruška a následně využil početní výhodu Roberts Bukarts. V 56. minutě ale vrátil domácím náskok Radoslav Tybor, posila z Pardubic. V závěru ještě při power play do prázdné branky skóroval Jakub Minárik.

Pardubické Dynamo dostal ve Vrchlabí do vedení v polovině úvodní části Kanaďan Anthony Camara a půl minuty před koncem úvodní části zvýšil v přesilovce obránce Jan Zdráhal. Ve druhém dějství se prosadil Ondřej Roman a v poslední třetině se zapsali mezi střelce Slováci Marek Hecl a obránce Juraj Mikuš. O čisté konto se podělili Dominik Frodl a Michal Borovička, který odchytal třetí část.

Motor nastoupil v Linci se sestavou plnou mladých nadějí a v 7. minutě jej dostal do vedení Matěj Toman. Domácí vyrovnali ještě v první části díky gólu slovinského beka Blaže Gregorce, ale v čase 25:10 se prosadil opět Toman. Dvoubrankový náskok zajistil hostů ve 47. minutě Jakub Valský a Linec už jen snížil díky Brianu Leblerovi.

Přípravné hokejové zápasy:

HK Dukla Trenčín - HC Vítkovice Ridera 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky: 3. Kudla, 30. Beták, 56. Tybor, 60. Minárik - 30. J. Hruška, 31. Roberts Bukarts.

HC Stadion Vrchlabí - HC Dynamo Pardubice 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Branky: 11. Camara, 20. J. Zdráhal, 34. O. Roman, 48. Hecl, 54. J. Mikuš.

EHC Black Wings Linec - Motor České Budějovice 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky: 14. Gregorc, 54. Lebler - 6. a 26. M. Toman, 47. Valský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud