3. září 2021 • 22:23

Sparta oplatila Växjö porážku, v prodloužení rozhodl Kaše

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty v Lize mitrů oplatili Växjö úvodní prohru ve skupině A ze Švédska a soupeře v Praze porazili 2:1 v prodloužení. Druhý bod ze zápasu trefila letní posila ze zámoří David Kaše, první gól Pražanů dal Vladimír Sobotka. Sparta vyhrála ve skupině podruhé (3:2 po náj. proti Turku) za dva body a je za Växjö a Bremerhavenem, se kterým ji ještě čekají oba duely, třetí se čtyřmi body.



Sparta, která po prohře ve Växjö v neděli vyhrála na ledě TPS Turku 3:2 po samostatných nájezdech, se dnes představila poprvé doma v Tipsport Areně. Přesně po 15 minutách hry se radovali z vedení hosté, když se prosadil z dorážky Martin Lundberg.

Lotyšský brankář Janis Kalninš odolával do času 32:37, kdy doklepl puk u pravé tyče Vladimír Sobotka. Ve třetím dějství 3312 diváků v holešovické hale branku nevidělo, ale v nastavení se domácí příznivci radovali. Kašeho přihrávku zblokoval Mikka Koivisto, sparťanský útočník se tak rozhodl akci zakončit individuálně a uspěl.

Góly

Domácí: 32:37. Sobotka, 61:11. Kaše

Hosté: 15:00. M. Lundberg

Sestavy

Domácí: Salák (Neužil) – Moravčík, Jurčina (A), Němeček, Mikliš, Dvořák, Pavelka – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Chlapík, Kaše, Prymula – Buchtele (A), Zikmund, Forman – Doležal, Vitouch, Dvořáček – Konečný.

Hosté: Kalninš (Åhman) – A. Lundberg, Persson, Claesson, Johnsson, Koivisto, Vainio – Nättinen, Rosén (A), Gynge – Lycksell, Holmberg, G. Gustafsson – M. Lundberg (A), Josefsson (C), Calof – Nilsson, Stjernborg, Forslund – H. Gustafsson.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Lederer, Svoboda.

Stadion

Tipsport arena, Praha 7–Bubeneč

Návštěva

3 312 diváků

Tabulka skupiny A:

1. Växjö 3 2 0 1 0 8:3 7
2. Bremerhaven 3 2 0 0 1 5:6 6
3. Sparta 3 0 2 0 1 6:5 4
4. TPS Turku 3 0 0 1 2 3:8 1

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud