Pavel Ryšavý
5. září 2021 • 04:50

Nová éra s černou výstrojí. Frodl chce s Dynamem titul, ve městě je na očích

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postupně se vyšvihl mezi nejvýraznější hráče extraligy. Upřímností a hláškami? Tak trochu taky. Hlavně ale tím, co dovede v brance. Dominik Frodl je gólman, na kterého chtějí vsadit Pardubice, aby je postrčil o něco výš. Když ho posloucháte, určitě se z tlaku nehroutí. Slovo titul mu nepáchne, neobchází ho obloukem. „Nemám ale rád sebevědomí, které vyroste do arogance. Vždycky musíte mít soudnost,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium před startem sezony. V zamčené části článku najdete také tři hlavní události léta v pardubickém klubu i ideální sestavu Dynama.



Čeká ho druhá extraligová etapa. V Plzni se Dominik Frodl stal jedním z nejvýraznějších brankářů extraligy. Se 180 centimetry patří spíš k menším gólmanům. Z drobnější postavy udělal výhodu, je mrštný, rychlý, dobře se v brance hýbe a někdy s hokejkou připomíná třetího obránce. V létě se přesunul do Pardubic, přišel jako hvězda soutěže. Hned ho na ledě rozeznáte – pokud ho nezalepí reklamy, upoutá vás jeho černá výstroj.

Černé betony i masku máte proto, že chcete požírat puky jak černá díra?
„Je to mnohem jednodušší, černou barvu mám rád a vždycky jsem chtěl vyzkoušet černý betony. Už na Slavii jsem o tom přemýšlel, do Plzně se to pak moc nehodilo. Ale teď je to zase červená s bílou na dresu, k tomu se černá hodí. Takže mě to napadlo znovu. Minulý rok to měl takhle Mach (Matěj Machovský) ve Spartě, líbilo se mi to. A vím, na co se teď zeptáte, že to brankáře dělá menšího, že jo?“

Trefa.
„Asi jo, zužuje vás to opticky. Ale nikdy jsem to takhle neřešil.“

Jen tedy přidám ještě, že střelci periferně vidí, kde stojíte. Taky nevadí?
„Může to tak být. Ale ve Finsku vychytal gólman s černými betony titul, takže to asi není takový průšvih. Líbilo se mi to vždycky, líbí se mi to teď. Jen teda na to asi dostanu žlutou reklamu.“ (usměje se)

Takže černá bublina splaskla, škoda.
„Ale mně poslali pár fotek z přípravy, takže jsem spokojenej.“ (směje se)

Pro mě je ta černá ukázka sebevědomí. Vlezu do brány klidně v puntíkatých betonech, protože si věřím, líbí se mi to. Je to tak?
„Takhle, fuk mi to není. Chci být v bráně hezkej, většina gólmanů to má stejně. (usmívá se) Na konci sezony už mám většinou v hlavě, co si nechám udělat na příští rok. Jsou kluci, těch je teda málo, že pořád jedou stejnou výstroj, barvy, vzory, nebo klidně i stejné věci jen proto, že tři roky dozadu v tom měli super sezonu. Já to tak nemám. V černých betonech nevidím vědu. Prostě jsem se tak rozhodl.“

Mají stejný klid a sebevědomí i Pardubice?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud