Květoslav Šimek
20. září 2021 • 12:56

Omluva za „polské Židy“. Oceňuji, že se Sparta sama ozvala, říká Moder

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf třineckých hokejistů Ján Moder dodatečně ocenil reakci vedení hokejistů Sparty Praha za smutný moment, který pokazil parádní páteční bitvu mezi Spartou a Třincem (4:7). Z kotle sparťanů ve 35. minutě zazněl směrem k Ocelářům hanlivý antisemitský pokřik: „Polský Židi!“ Pražský klub se od podobných pokřiků distancoval, za fanoušky se omluvil. Následovala i oficiální omluva kolegům z Třince.



„Musím ocenit, že nám od Sparty okamžitě přišla na klub omluva za nevhodné skandování fanoušků. Krásné gesto,“ komentoval prezident třineckého klubu Ján Moder. „Já na tom zápase v Praze nebyl, sledoval jsem ho jenom online, ale musím říct, že tohle skandování bylo nešťastné. Na různé nadávky jsme zvyklí, my i Sparta, ale tohle bylo opravdu moc.“

I proto ocenil dodatečnou omluvu, kterou na klub během víkendu poslala Barbora Snopková, generální ředitelka Sparty. „Potěšilo nás to. Věřím, že i tohle pomůže zklidnit vášně. A že to mezi námi a Spartou bude zase jiskřit jenom na ledě. Těšíme se na další zápasy,“ dodal Moder.

Reakce přišla i ze strany vedení soutěže. Pražskému klubu bylo nařízeno, aby sám dle svého uvážení určil opatření k eliminaci podobného nesportovního chování diváků.

Bitku odstartoval střet Ondřeje Mikliše s Petrem Vránou
Bitku odstartoval střet Ondřeje Mikliše s Petrem Vránou

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud