Pavel Ryšavý
25. září 2021 • 11:08

V čem se liší Motor 2020 a Motor 2021: lepší jednička i nuda na tiskovkách

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V minulé sezoně byly České Budějovice za otloukánka. Spadly na poslední místo, nevyhrabaly se z něj. Přes léto nakupovaly a nadupaly kádr. Jak vypadají teď? V čem se tým liší? Minimálně skončila show na tiskovkách, po Václavu Prospalovi bude ještě dlouho smutno. Motor byl i v úvodu sezony disciplinovanější než stará mašina. Jen tedy v Pardubicích opakovala rok staré nesmysly. Jen náhoda? Podle důrazného projevu kouče Jaroslava Modrého, rozhodně.

  • Má hvězdy

    Nadupat sestavu o Milana Gulaše, Lukáše Pecha nebo Michala Vondrku je něco. Do sestavy se dostala zkušenost, o něco větší klid. Akce při prvním gólu utkání? Vondrka sušel trefil pod víko, takové momenty Motor potřeboval hodně. V minulé sezoně často až naivně bušil a vrata se neotevírala.

    České Budějovice - Olomouc: Gulaš si mazácky navedl puk a přesně zamířil, 5:2
    Video se připravuje ...

  • Lepší jednička

    Sázka na Marka Čiliaka před rokem byla, jako když zajdete po výplatě na ruletu, celou ji hned naložíte na černou a ona padne červená. Brzy bylo vidět, že tahle trefa letěla vedle. Dominik Hrachovina je další velké jméno. Zatím není hvězdou extraligy, ale jistější než Čiliak je.

    České Budějovice - Plzeň: Hrachovina vychytal Dzierkalse
    Video se připravuje ...

  • Na tiskovkách začala nuda

    A vlastně to tak je, proč to neříct. Když hrály České Budějovice, kolikrát jste se víc těšili na tiskovou konferenci. „Vedle brány leží peníze, když už ne, kur.., ty puky, tak peníze,“ pronesl třeba kouč Václav Prospal po únorové porážce s Pardubicemi 0:1. S Jaroslavem Modrým estrády skončily. „Pro vás jsem si připravil tu slušnější verzi,“ řekl po páteční prohře na ledě Dynama 2:3. Kouč za fauly vyplísnil hráče v kabině, nechtěl dělat divadlo veřejně.

    SESTŘIH: Pardubice - České Budějovice 3:2. Dynamo se dere nahoru, vítězný gól zapsal Paulovič
    Video se připravuje ...

  • Skončilo trojčení (?)

    V minulé sezoně jste viděli hokej stylu hrrr sem, hrrr tam. Motor se snažil hrát hodně aktivně, ale neměl na takový hokej kvalitní ansámbl. Teď se snaží hrát jinak, víc držet herní disciplínu. Před rokem navíc často dělal zběsilé fauly, které nic neřešily. Expertem tady byl třeba Niklas Pavel. Svého tvrďáka vzadu má klub i teď. Ale David Štich (zatím) neblázní a nerozdává soupeřům dvouminutové dárky. Jen tedy zápas v Pardubicích byl návratem ke kořenům, hloupé fauly tým dělal, po jednom z nich Dynamo rozhodlo zápas ve svůj prospěch.

    Pardubice - České Budějovice: Vondrka se ve vlastním oslabení zkušeně prosadil proti svému bývalému týmu, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Nečeká se na zázrak

    Cítíte, jak je klub akční. Nejde pouze o velké letní nakupování. Ale když chybí bek, okamžitě se shání posila, ne záplata, to je velký rozdíl. Motor nebere, co nabízí trh práce, nebo 1. liga. Třeba na pozici klíčového ofenzivního obránce nedávno dovedl Stuarta Percyho. Zvedá se, druhý zápas měl daleko lepší než první.

    České Budějovice - Plzeň: Percyho chyba přinesla rozhodující trefu pro Kodýtka, 3:4
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud