Jan Denemark
14. prosince 2021 • 16:30

Seškrtané asistence u vlastních gólů jitří emoce. Hráči přichází o prémie

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jste extraligovým hokejistou, podařil se vám zápas a v šatně si v hlavě potěšeně počítáte, kolik kanadských bodů se vám povedlo nashromáždit? Ještě s tím počkejte, musí přijít potvrzení shora. Zpětně odebrané nahrávky ze strany hokejového svazu z utkání 29. kola Třince proti Pardubicím otevřely pro mnohé silné téma. „Všude na světě by to byly normální asistence. My si tu jedeme pořád stejnou písničku,“ napsal na Twitter třinecký obránce Marián Adámek.



Jedna přihrávka, pak druhá a střela, která končí v síti. Taková situace má běžně tři borce, kteří si do statistik odnesou bodovou odměnu. Dva asistenty a střelce. Ne však vždy. Vedení extraligy zpětně odebralo nahrávky u branky třineckého Martina Růžičky z utkání proti Pardubicím z 3. prosince, což rozpoutalo vášně. O co šlo?

Na startu třetí části se Třinec dostal do přesilovky. Martina Růžičku do střelecké pozice uvolnila kombinace Erika Hrni a Milana Doudery a puk následně trefil hůl bránícího Juraje Mikuše. Rozhodnutí? Růžičkovi branka zůstala, nahrávači se vyškrtli. „Absolutní nesmysl, který je opět jen v Čechách,“ reagoval i slávistický útočník Tomáš Knotek.

„Překvapilo mě to. Když jsem hrál v Americe a v Rusku, nesetkal jsem se s tím. Byl jsem tady z toho překvapený. Moc nevím, co na to říct, myslím si, že by tam ty nahrávky zkrátka měly být. Neměly by se rušit kvůli tomu, že si to obránce tečuje do vlastní branky,“ popsal své vnímání situace Andrej Nestrašil, forvard Ocelářů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud