Miroslav Horák
12. dubna 2022 • 05:00

Extraliga 2022/23 jako málenkaja KHL. Kdo a kam se chystá přestoupit

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavírá se cizincům KHL? Nevadí, pojďte si vydělat do extraligy. Jistá nadsázka, ale opravdu jen mírná. V příštích dnech a týdnech vám možná spadne brada z transferů, jež se za oponou kuchtí. Na český led se z nervózního ruského kluziště nahrne hromada zajímavého artiklu, vesměs olympionici a účastníci mistrovství světa.



Před pár měsíci zdejší kluby oprávněně žehraly na díry v rozpočtech, způsobené pustošivým koronavirem. Bez příjmů ze vstupného přišla řada klubů na buben a před novým ročníkem se musí uskromnit, dorovnat minusy. Nepomáhá zdražení energií, pohonných hmot, celková inflace.

Neplatí to ovšem pro všechny. V popředí fronty před velkým obchoďákem s názvem KHL najdete několik vozíků, většinu s logem pardubického Dynama, najdou se i ty s Kometou Brno. Plná portmonka je poznávacím znamením. Proto oba kluby budou v dohledné době představovat i nové domácí hvězdy.

Žádná závist a zloba, trh se oživí, fanoušci uvidí hráče širší špičky Kontinentální ligy, kteří by tu za normálních okolností nepůsobili. Jenže Švýcarsko se Švédskem také nakyne a ve Finsku si na tak dobrý peníz jako doma nepřijdete ani náhodou. Úroveň soutěže snad půjde nahoru.

Extraliga je pro mnohé hokejisty dobrým východiskem. Česká esa z Čeljabinsku si podle ruských médií přišla v sezoně v přepočtu asi na 15 milionů korun. Při velmi úspěšném ročníku a s všelijakými bonusy se téhle

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud