5. května 2022 • 10:39

Polák balí kariéru: Ztratil jsem chuť do hokeje. A trpěl jsem už dost...

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Roman Polák se rozhodl ve 36 letech ukončit aktivní kariéru. Potvrdily se tak informace iSport.cz, který o možném konci referoval už v minulém týdnu. Bývalý český reprezentant, který odehrál téměř 900 zápasů v NHL, působil naposledy ve Vítkovicích a byl kapitánem extraligového týmu.



„Těch motivů, proč jsem se rozhodl ukončit kariéru, bylo více. Ale tím hlavním asi je, že jsem ztratil chuť do hokeje. Nechci, aby to vyznělo špatně, ale hokej už mi z mého pohledu nevracel a nedával to, co jsem mu dával já po celou dobu, kdy jsem ho hrál,“ uvedl Polák na klubovém webu.

Ostravský rodák se do Vítkovic vrátil před dvěma lety ze zámoří a patřil mezi klíčové hráče ostravského klubu. V obou sezonách ale měl zdravotní problémy, což je další důvod, proč už v aktivní kariéře nechce pokračovat.

„Myslím, že jsem za svou kariéru už dost trpěl a nechci zase dál prožívat nové bolesti. Uvědomil jsem si, že mě hokej už nenaplňuje, jako kdysi. Dospěl jsem k závěru, že je čas to skončit. Radši teď, než abych to potom lámal přes koleno. Bylo by to pro mě horší a ani mé výkony už nebyly na odpovídající výši,“ řekl Polák.

Roman Polák v dresu Vítkovic
Roman Polák v dresu Vítkovic

Důrazný obránce nastupoval v NHL za St. Louis, Toronto, San Jose a Dallas. V elitní soutěži během 14 sezon odehrál 806 zápasů s bilancí 26 branek a 114 asistencí. V play off přidal čtyři asistence v 71 utkáních. Startoval na olympijských hrách ve Vancouveru 2010, Světovém poháru 2016 a dvakrát se představil na mistrovství světa.

V roce 2020 se rozhodl vrátit domů a dohodl se na spolupráci s Vítkovicemi, za které hrál před odchodem do zámoří. „Už tehdy jsem přemýšlel o konci kariéry. To, že jsem se domluvil ve Vítkovicích, mi kariéru prodloužilo. Jsem rád, že jsem tady ty dva roky mohl být a moc děkuji Vítkovicím za tu možnost. Být kapitánem bylo pro mě ctí,“ dodal Polák.

Ve Vítkovicích podepsal po svém příchodu tříletou smlouvu, vedení klubu mu ale bez problémů vyhovělo v žádosti o její předčasné ukončení. „Věřím, že si v budoucnu ještě sedneme a po Romanově, takzvané roční dovolené, se domluvíme na nějaké formě spolupráce u nás v klubu. Jménem celého klubu bych mu chtěl poděkovat za jeho výkony, bojovnost i profesionalitu,“ uvedl majitel klubu Aleš Pavlík.

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 4. 2024
21:36
Včera
Karlovy Vary

Útočník Tomáš Rachůnek opouští extraligové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá v Liberci v části sezony 2020/21. Klub o tom informoval na svém webu. Třiatřicetiletý zlínský odchovanec patřil k tahounům Energie a v této sezoně byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Slovákem Dávidem Grígerem.

Zprávy ze dne 19. 4. 2024
14:11
Včera
Mladá Boleslav

Mladou Boleslav posílil finský útočník Aleksi Rekonen. Třicetiletý rodák z Helsinek má už s českou nejvyšší soutěží zkušenosti, poslední dvě sezony odehrál v dresu Plzně. Středočeši o jeho příchodu informovali na klubovém webu. „Aleksi umí velmi dobře bruslit a je použitelný na vícero postech. V Čechách už je adaptovaný, slyšeli jsme, že je tu spokojený on i jeho rodina, což je vždycky důležité, a v neposlední řadě umí dávat góly,“ uvedl sportovní ředitel mladoboleslavského klubu Martin Ševc.

Zprávy ze dne 18. 4. 2024
16:09
18. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Útočník Marek Zachar bude nadále pokračovat v Liberci, kde dohrával už v aktuální sezoně po výměně z Mountfieldu HK. Po konci smlouvy s Hradcem Králové se dohodl na novém kontraktu právě pod Ještědem. „Jsem moc rád, že se vracím domů a těším se, až zase budu nastupovat před libereckými fanoušky. Doufám, že budu předvádět minimálně stejné výkony jako z doby, než jsem odsud odešel. Bílí Tygři jsou jednou z nejlepších organizací u nás a já věřím, že se posunu dál,“ prozradil pro klubový web.

Zprávy ze dne 17. 4. 2024
20:53
17. 4. 2024
Mountfield HK

Hokejisty Hradce Králové povede do příští extraligové sezony stejná trenérská trojice. Vedle hlavního kouče Tomáše Martince a asistenta Petera Frühaufa pokračuje u mužstva také druhý z asistentů Tomáš Hamara. S klubem podepsal novou dvouletou smlouvu, na stejně dlouhé období se upsal i kondiční trenér Michal Tvrdík. Východočeši o tom informovali na webu.

Zprávy ze dne 16. 4. 2024
17:43
16. 4. 2024
HC Sparta Praha

Kolik chybělo, aby se sezona hokejové Sparty mohla hodnotit jinak než jako další krach? Dvě desetiny sekundy v šestém semifinále proti Třinci. Necelá minuta v sedmém. Trefa v prodloužení G7 ze sedmi, osmi gólovek, z nichž největší měl na čepeli kapitán Michal Řepík. Čekalo se pár kosmetických změn, klub si dost hráčů pojistil dopředu. Jenže cíl opět nebyl splněn. Nejvyšší vedení klubu se údajně chystá sáhnout do sportovního úseku i hráčů. Včetně těch, kteří jsou pod smlouvami. Více čtěte ZDE>>>

Hokejovou Spartu po dalším neúspěšném boji o ukončení čekání na titul mají čekat razantní změny

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud