Květoslav Šimek
10. srpna 2022 • 19:20

TOP 5 přestupů beků v extralize: posila z KHL, návrat do Sparty i reprezentant

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké jsou nejzajímavější přestupy obránců před startem nového extraligového ročníku?Jaké jsou nejzajímavější přestupy obránců před startem nového extraligového ročníku?FOTO: Koláž iSport.cz

    Pořádný rozruch nevzbuzují pouze transfery ofenzivních es formátu Peter Mueller nebo Michael Frolík, ale také obránců vysoké jakosti. A hned několik extraligových klubů se před novou sezonou může pochlubit luxusními úlovky. Do Třince zamířil zkušený hráč z KHL, na východ Čech zase druhý nejproduktivnější bek minulé sezony. Web iSport.cz vybral pět nejzajímavějších přestupů před startem nového ročníku.

  • Peter Čerešňák (29 let)

    z Plzně do Pardubic

    Druhý nejproduktivější bek uplynulé sezony (6+34). Za šest let v Plzni si získal srdce fanoušků hrou i vystupováním. Vysoký, spolehlivý a úderný pravák měl nabídky ze zahraničí, kývnul Pardubicím. Výraznou posilou pardubické obrany je i David Musil z Třince.

    Peter Čerešňák se stal novým hráčem PardubicFoto Michal Beránek / Sport

  • Jakub Jeřábek (31 let)

    ze Spartaku Moskva do Třince

    Plzeňský rodák se do ligy vrací po šesti letech v zahraničí, dohodl se s Třincem. V NHL odehrál 37 zápasů (2+6). Když Washington (2018) a St. Louis (2019) vyhrály Stanley Cup, byl členem jejich organizací. S Plzní už získal titul (2013) a dva bronzy (2012, 2016), úspěšný chce být i s Třincem.

    Jakub Jeřábek na tréninku TřinceFoto ČTK / Ožana Jaroslav

  • Tomáš Kundrátek (32 let)

    z Třince do Komety

    Ofenzivní pravák s hromadou zkušeností. S Třincem získal dva tituly (2021, 2022), s národním týmem bronz na mistrovství světa. Ambice má i v Brně. „Tým vypadá velmi dobře, chceme do toho vletět od začátku!“ Oporami budou i Marek Hrbas z Litvínova a Jan Ščotka z Jyväskyly.

    Tomáš Kundrátek v reprezentačním dresuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Jakub Krejčík (31 let)

    z Minsku do Sparty

    Bronzový z mistrovství světa 2012 a dvojnásobný mistr s Kometou (2017, 2018) se do ligy vrací po čtyřech letech. Ve Spartě už hrával v sezoně 2013/14, od té doby vystřídal sedm klubů (Örebro, Medveščak, Kometa, Lukko, Kärpät, Jokerit, Minsk). Chce se usadit. A vrátit Spartu na trůn.

    Jakub Krejčík na tréninku SpartyFoto Michal Beránek / Sport

  • Juraj Mikuš (33 let)

    z Pardubic do Vítkovic

    Vítkovice přišly o Romana Poláka (konec kariéry) a Alexeje Solovjeva (návrat do Ruska). Zkušený Mikuš umí tým podpořit na obou stranách hřiště, v uplynulé sezoně měl solidních 0,46 bodu na zápas (56/ 5+21).

    Juraj Mikuš při tréninku VítkovicFoto HC Vítkovice Ridera

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud