Pavel Bárta
16. září 2022 • 04:40

Extraliga: NEJ show za 10 let! Experti probrali posily či dilema s gólmany

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga zahájila předkrmem Komety s Karlovými Vary svoji novou sezonu. Podle analytických cifršpionů i bookmakerů jsou největšími favority Pardubice, Sparta, Třinec a Kometa Brno. Úprk z KHL a další zajímavé přesuny slibují v jubilejním 30. ročníku nejlepší show od poslední výluky NHL před deseti lety. Nejvíc nakupovalo Dynamo, nejen celky z velké čtyřky se předháněly jak na Černý pátek.



Kvarteto gigantů mělo vzhledem k rozpočtům větší možnosti než zbytek pole. Tomu odpovídají i očekávání. „Ekonomicky jsou jinde, ale bude to hodně zajímavý ročník,“ předpovídá Petr Klíma, bývalý útočník a vítěz Stanley Cupu.

O medailové pozice se přihlásil obměněný Litvínov, do popředí se tlačí Vítkovice, jež z Brna přivedly Petera Muellera. Pak jsou tu poslední vítězové základní části z Hradce Králové nebo Liberec znovu s Michalem Bulířem.

Sport Magazín Plus ke startu extraligy objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Pardubice se zásobily další těžkou municí. Výrazně posílily sestavu i trenérský štáb a jsou největším uchazečem na prvenství. „Bude to mazec,“ předesílá nový pardubický trenér Radim Rulík. A hned připomněl, že na titul může myslet osm týmů.

Brankářské dilema

Brankáři Dynama Dominik Frodl a Milan Klouček se už mihli v reprezentaci. Čerstvě příchozí světoběžník Roman Will je však vyšší třída. Chytal na mistrovství světa, byl na olympiádě a je schopen předvádět zázraky.

„Mít jednoho hvězdného gólmana je na jednu stranu lepší než dva průměrné brankáře, zároveň

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud