19. září 2022 • 13:13

Bitva obrů: Dynamo - Třinec super i na letišti. Zohorna a spol.? Válec

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Hned na startu extraligy na sebe narazily dva týmy ze silné čtyřky. Pardubice porazily v prodloužení Třinec 4:3. Tempo zápasu vás celkově muselo strhnout. Čekali jste zážitek? Dostavil se. Na to, že jde teprve o 2. kolo, dva obři nadchli, i když místy to vypadalo, že je na ledě docela dost sněhu. Vybrali jsme pět zásadních momentů šlágru, kde úřadující mistr získal první bod, ale nakonec prohrál.

  • Jde to i na letišti

    Když na sebe narazí dva soupeři, kteří dovedou hrát v rychlosti, nenudíte se. I když mají v Pardubicích velké kluziště (59x28,75), je tedy výrazně širší než třeba v Litvínově (60x26), pořád se něco děje. O atraktivitě zápasu nerozhoduje hřiště, ale schopnosti a chuť vyhrát. Tohle se povedlo.

    SESTŘIH: Pardubice - Třinec 4:3p. Šlágr kola vyzněl lépe pro Dynamo
    Video se připravuje ...

  • Marinčin je robot

    Každý je teď fyzicky nadupaný, jasně, všechny týmy trénovaly celé léto, aby se teď předvedly. Ale nestává se úplně často, aby jeden hráč odehrál v zápase už na startu sezony skoro 31 minut. Třinci dva obránci vypadli, takže zkušený slovenský bek Martin Marinčin vlastně ani neslézal z ledu. V pohodě porci zvládl.

    Martin Marinčin a jeho práce ve vlastním brankovišti Martin Marinčin a jeho práce ve vlastním brankovištiFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Silní Zohorna a spol.

    Už na Kladně jste si mohli všimnout, že trio Radil-Zohorna-Hyka má sílu. V zápase s Třincem ukázali svoji dominanci na kotouči znovu, dali razítko na svůj vysoký standard. Když jsou na ledě, málokdy se hraje v jejich obranné třetině. Mohl by to být jeden z nejlepších útoků extraligy.

    Tomáš Zohorna Tomáš ZohornaFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Dva kulomety vzadu

    Peter Čerešňák s Janem Košťálkem mají výbornou střelu. Zásadní téma zní: jak výhodu využít. Pardubice k tomu přistupují správně, své beky na ránu většinou otevírají po nahrávce přes osu hřiště. Brankář se před zákrokem musí vždycky přesouvat, tím se zvyšuje pravděpodobnost gólové oslavy.

    Pardubice - Třinec: Výstavní Čerešňákova rána opět srovnala utkání, 2:2
    Video se připravuje ...

  • Trable Pardubic s důrazem

    Poměrně nečekaná zpráva, ale Pardubice mají občas slušný vítr před svým brankovištěm. Tady bylo Dynamo jasně horší, dvakrát odsud neodstěhovalo puk při oslabeních, třetí třinecký gól zase vznikl, když se Hrehorčák vyvlékl Davidu Musilovi a dostal puk ideálně na brankoviště.

    Pardubice - Třinec: Mazanec neudržel střelu Košťálka a Musil pohodlně dorazil do branky, 3:3
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud