Pavel Ryšavý
1. června 2023 • 11:00

Hradec bude pykat za doping, nejde jen o hráče. Hrozí odpočet bodů i extrém

Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to krásný příběh, jak virózou a zraněními decimovaný Mountfield HK dojel senzačně až do finále extraligy. Jenže tři dopingové nálezy ze semifinále? Z jeho jízdy dělají skandál, jaký soutěž dosud nezažila. Pokud má jedna organizace víc než dva pozitivní testy, má dle řádů schytat trest i klub od své federace. Škála je široká, začínáte na pokutě, končíte diskvalifikací.



Tři hráči Mountfieldu HK, kterým testy prokázaly doping, mají velký problém. Ředitel antidopingového výboru Martin Čížek sice potvrdil, že se nejednalo o drogy, nýbrž o stimulanty. Jenže i v této kolonce hrozí hokejistům zákaz činnosti na 2-4 roky.

Pak se taky čeká, jak zareaguje extraliga. V řádech totiž stojí, že potrestán má být i klub, jestliže jsou při testu na doping pozitivní více než dva jeho členové.

Možností se nabízí hodně: od finanční pokuty přes odpočet bodů do další sezony až po diskvalifikaci ze soutěže. „Věřím, že bude kontumován pouze daný zápas, pro jiné odpočty nevidím důvod,“ říká generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Má na mysli zápas play off, který vyhrály Vítkovice 2:1. A doplňuje: „Uvidíme, jaké další

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
9
Finále
Články odjinud


Články odjinud